Keletas paprastų produktų, sujungti į vieną patiekalą, drauge sukuria netikėtai darnų skonį – tokį, kad paragavus sunku sustoti.
Vištieną galite pakeisti kita mėsa ar virtu kumpiu.
Išbandykite!
Žiedinio kopūsto ir vištienos kepsneliai
Reikės:
- pusės vidutinio dydžio žiedinio kopūsto galvos,
- 1 virtos vištos krūtinėlės ar 4-5 kulšelių,
- 1 svogūno,
- kelių skiltelių česnako,
- 3 kiaušinių,
- 3 v. š. miltų (kvietinių, avižinių, kokosų ar kitų),
- druskos, juodųjų pipirų,
- kario prieskonių,
- lydyto sviesto ar aliejaus kepsneliams kepti.
Kaip gaminti
Žiedinį kopūstą sutarkuokite burokine tarka.
Svogūną supjaustykite ir apkepkite, baigiant kepti suberkite smulkintus česnakus.
Vištieną susmulkinkite.
Sumaišykite visus ingredientus ir palikite pastovėti keletą minučių.
Kepkite kepsnelius keptuvėje iš abiejų pusių. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekite su daržovėmis, jogurto ir garstyčių padažu ar jogurto ir česnakų padažu.