Patiekalas buvo lengvas ir neapsunkino skrandžio.
Ančių kulšelės su žaliaisiais žirneliais
Reikės:
- 4 ančių kulšelių,
- 1/3 šaukštelio cinamono,
- 1/3 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
- 1/3 šaukštelio druskos,
- 3 rozmarinų šakelių,
- šalavijų šakelių,
- čiobrelių šakelių,
- 4 česnako skiltelių,
- 1 puodelio raudonojo vyno,
- 1 svogūno,
- 1 morkos,
- 1 saliero stiebo,
- 1 lauro lapo,
- 200 ml daržovių sultinio.
Žirnelių piurė reikės:
- 400 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
- 1 šaukšto sviesto,
- 1 svogūno,
- 2 česnako skiltelių,
- 1/4 puodelio grietinėlės.
Ančių kulšeles apibarstykite druska, cinamonu, gvazdikėliais, ant jų uždėkite rozmarinų, čiobrelių ir šalavijų šakeles. Įdėkite į šaldytuvą bent valandai.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Ant kepimo skardos dugno padėkite nuo kulšelių nuimtas prieskonių šakeles bei česnakų skilteles. Kulšeles paguldykite ant jų ir įdėkite į orkaitę kepti 1 valandai.
Į keptuvę įpilkite šiek tiek taukų iš skardos, kurioje kepė šlaunelės. Suberkite mažais kubeliais supjaustytas morkas, salierą, svogūną, česnaką. Kepkite, kol suminkštės. Supilkite vyną, sultinį ir troškinkite, kol dalis vyno išgaruos. Viską supilkite ant ančių kulšelių ir orkaitėje kepkite dar 10–15 minučių.
Išvirkite žirnelius. Virimo laikas – 3 minutės. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, keletą minučių pakepinkite smulkintus svogūnus su česnaku.
Suberkite virtus žirnelius, supilkite grietinėlę ir leiskite porą minučių pasitroškinti. Viską susmulkinkite rankiniu trintuvu.
Į lėkštę įdėkite žirnelių piurė, ant viršaus sudėkite antieną. Užberkite keptų daržovių, papuoškite žalumynais.