Netikras zuikis, kurį pamėgo amerikiečiai. Išsikepkite tokį ir jūs

2019 m. balandžio 18 d. 11:20
„Lithuanian in USA“
Receptas
Nuo lietuviškojo netikro zuikio amerikietiškasis skiriasi tuo, jog ant netikro zuikio viršaus pilamas saldus pomidorų padažas, taip pat į zuikio masę dedama paprikų ir čederio sūrio. 
Daugiau nuotraukų (2)
Gamindami netikrą zuikį galite naudoti tiek džiūvėsėlius, tiek sudžiūvusį batoną. Jei naudosite batoną, tuomet jį išmirkykite piene, kad taptų minkštas ir gerai įsiminkytų į faršą. 
Druskos galite dėti pagal savo skonį. Tik nepamirškite, kad druskos kiekis priklauso ir nuo čederio sūrio sūrumo, tad linkiu nepersūdyti.
Netikras amerikietiškas zuikis
Iš nurodyto produktų kiekio išeis maždaug 7-8 porcijos. Matavimui naudojama 240 ml stiklinė.
Reikalingi produktai:
  • 500 g jautienos faršo (neriebaus),
  • 500 g kiaulienos faršo (neriebaus),
  • 1 didelė žalia paprika,
  • 1 didelis mėlynasis svogūnas,
  • 4 česnako skiltelės,
  • 2 kiaušiniai,
  • 5 valg. š. džiūvėsėlių (arba 2-3 riekės sudžiūvusio batono),
  • 1 stiklinė smulkiai sutarkuoto Čederio sūrio,
  • 0,5 stiklinės pieno,
  • 1 valg. š. garstyčių,
  • 1 valg. š. aštraus skysto padažo (panašaus į „Tabasco“),
  • 1 arb. š. džiovintų raudonėlių,
  • 1  arb. š. druskos,
  • 1 arb. š. juodųjų pipirų,
  • alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Padažui:
  • 1/2 arba 2/3 stiklinės pomidorų padažo (pagal skonį),
  • 3 valg. š. smulkaus rudojo cukraus,
  • 1 arb. š. baltojo vyno acto.
Kaip gaminti
Svogūną nulupame, susmulkiname. Papriką taip pat susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame susmulkintą svogūną ir papriką. Kepame and vidutinės ugnies, kol suminkštėja. 
Po to suberiame susmulkintus česnakus ir dar pakepiname pora minučių. Paliekame atvėsti.
Viename inde gerai išmaišome mėsą su kiaušiniais, džiūvėsėliais, prieskoniais, aštriu padažu, garstyčiomis, pienu ir sūriu. Įmaišome atvėsusias daržoves.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Viename inde sumaišome pomidorų padažą, cukrų ir vyno actą. Maišome, kol nelieka cukraus gumulėlių.
Kepimo formą, kurioje kepsite netikrą zuikį, ištepkite sviestu ar aliejumi. Aš kepiau keturkampėje kepimo formoje su aukštesniais kraštais. 
Iš mėsos suformuojame pailgą apvalų netikrą zuikį, viršų aptepame padažu. 
Kepame įkaitintoje orkaitėje 1 valandą 10 min. Po to išjungiame orkaitės kaitrą ir dar paliekame 10 min. pastovėti orkaitėje.
Jei norite savo netikrą zuikį paversti kiek tikresniu – galite jį papuošti kaip zuikį. 
netikras zuikisfaršas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.