Rūkyta žuvis: paruošti paprasta, o rezultatas – nerealiai puikus

2019 m. balandžio 15 d. 10:55
Lrytas.lt
Receptas
Mėgstate rūkytą žuvį? Jeigu turite rūkyklą ar kepsninę, kurioje galima rūkyti žuvį ar mėsą, tai lengvai padarysite patys. Būtinai išbandykite – nesigailėsite.
Daugiau nuotraukų (6)
Patarimais ir receptais dalijais Odeta Morozienė.
Štai ką ji rašo: „Siūlau receptą tiems, kas turi namuose rūkyklą ir turi  galimybę namuose išsirūkyti žuvį.
Paprasta, bet rezultatas – nerealus. Žuvytė sultinga, naturalaus dūmo aromato, kvepia ne taip, kaip mirkytos neaiškiuose tirpaluose.
Rūkyta skumbrė ir jūros lydeka
Ryte išėmiau žuvis iš šaldiklio, užpyliau vandeniu, į 5 litrus vandens dėjau apie 400 g druskos, maltų pipirų mišinio, kuri susimaliau pati (kmynai, kvapieji, juodieji pipirai, lauro lapeliai, džiovinta aitrioji paprika, kalendrų grūdeliai), bet dažniausiai mirkau tik druskos tirpale be prieskonių.
Palaikiau 4 valandas, po to rūkėm karštuose dūmuose apie 40 min. 
Taip galima ruošti bet kokią žuvį, tik jūrinė žuvis pati savaime yra kvapni. 
O ežero žuvis ištraukus iš sūrymo reikia dar ištepti prieskoniais ir grūstu česnaku. Ežero žuvį sūryme reikia laikyti pagal svorį: 1 kg žuvies – 1 val., kuo žuvis didesnė, tuo ilgiau. 
Skanumėlis!“ 
 
rūkyta žuvisskumbrė^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.