Paruošti jį nėra sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmojo žvilgsnio.
Svarbu tik naudoti geros kokybės šokoladą, nes būtent jis yra pagrindinis ingredientas, suteikiantis šiam tortui gero skonio.
Šokoladinis trijų sluoksnių putėsių tortas
Reikalingi produktai (20 cm skersmens formai)
Pagrindui:
- 200 g šokoladinių sausainių,
- 60 g ištirpinto sviesto.
Juodojo šokolado putėsiams:
- 150 g juodojo šokolado,
- 120 g 30 proc. riebumo grietinėlės,
- 160 g gerai atšaldytos 35 ar 36 proc. plakamosios grietinėlės,
- 1 a. š. želatinos miltelių,
- 20 ml šalto vandens.
Pieniško šokolado putėsiams:
- 150 g pieniško šokolado,
- 120 g 30 proc. riebumo grietinėlės,
- 160 g gerai atšaldytos 35 ar 36 proc. plakamosios grietinėlės,
- 1 a. š. želatinos miltelių,
- 20 ml šalto vandens.
Baltojo šokolado putėsiams:
- 150 g baltojo šokolado,
- 120 g 30 proc. riebumo grietinėlės,
- 160 g gerai atšaldytos 35 ar 36 proc. plakamosios grietinėlės,
- 1 a. š. želatinos miltelių,
- 20 ml šalto vandens.
Kaip gaminti
Pagrindui sutrinkite sausainius, sumaišykite su tirpintu sviestu ir išklokite mase kepimo formos pagrindą. Dėkite į šaldytuvą, kol ruošite pirmąjį putėsių sluoksnį.
Paruoškite juodojo šokolado putėsius. Į dubenėlį dėkite šokoladą, supilkite 30 proc. riebumo grietinėlę, dubenėlį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišydami pakaitinkite, kol šokoladas ištirps.
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, pakaitinkite, kol granulės visiškai ištirps. Supilkite į šokolado masę ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje.
Plakamąją grietinėlę išplakite iki putų, įmaišykite šokolado masę, viską tolygiai sumaišykite. Supilkite masę ant sausainių pagrindo, dėkite į šaldytuvą ir šaldykite 15-20 minučių, kol ruošite antrąjį šokolado sluoksnį.
Taip pat paruoškite pieniško ir baltojo šokolado putėsius.
Šaldykite tortą mažiausiai 4 valandas, geriausia – per naktį.
Norėdami išimti iš formos apipjaukite kraštus aštriu peiliu.