Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas sugrįžo prie savo prancūziškos konditerijos pradmenų ir iškepė klasikinį migdolinį pyragaitį „Financier“ (liet. finansjė), praturtintą juoduoju šokoladu ir dekoruotą maskarponės sūriu su šviežiomis uogomis.
Migdoliniai šokolado pyragaičiai „Financier“
Reikalingi produktai
Pyragaičiams:
- 200 g migdolų miltų,
- 150 g cukraus,
- 8 kiaušinių baltymų,
- 80 g grietinėlės,
- 80 g juodojo šokolado,
- 1 arb. š. kukurūzų krakmolo,
- 2 arb. š. natūralios kakavos miltelių,
- žiupsnelio druskos.
Dekoravimui reikės:
- 50 g maskarponės sūrio,
- 1 citrinos žievelės,
- šviežių uogų (aviečių, šilauogių ar kitų),
- netirpios cukraus pudros.
Kaip gaminti
Nedideliame prikaistuvyje užvirti grietinėlę, nukelti nuo kaitros, suberti šokoladą ir maišyti kol ištirps. Palikti, kad atvėstų.
Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki blizgių standžių putų.
Dubenyje sumaišyti birius produktus: migdolų miltus, kukurūzų krakmolą ir kakavos miltelius. Įberti mažą žiupsnelį druskos. Suberti juos atsargiai į išplaktus baltymus ir lėtai išmaišyti.
Tada iš lėto supilti pravėsusią šokolado masę ir vėl gerai išmaišyti.
Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir užpildyti keksiukų formeles iki pusės.
Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Iškepusius išimti iš formelių ir atvėsinti. Tada išdėlioti juos ant porcijinių padėkliukų arba mažų lėkštučių.
Ant kiekvieno pyragėlio gražiai uždėti po arbatinį šaukštelį maskarponės sūrio, užtarkuoti citrinos žievelės. Dekoruoti šviežiomis uogomis ir apibarstyti netirpia cukraus pudra.
Skanaus!