Perlinių kruopų ir baravykų rizotas: receptas paprastas, o skonis sužavės

2019 m. balandžio 11 d. 11:00
Lrytas.lt
Receptas
Tinklaraščio „The kitchen i love“ autorė Ginta Kubiliūtė dalijasi vieno mėgstamiausių savo patiekalų – perlinių kruopų ir baravykų rizoto receptu. 
Daugiau nuotraukų (1)
Produktai paprasti, paruošti lengva, o skonis sužavės visus.
Perlinių kruopų ir džiovintų baravykų rizotas
2 porcijoms reikės:
  • 40 ml aliejaus,
  • 40 g sviesto,
  • 1 svogūno,
  • 1 skiltelės česnako,
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio,
  • 50 g ožkos sūrio,
  • 2–3 stiklinių sultinio,
  • 70 ml baltojo vyno,
  • 200 g sausų perlinių kruopų,
  • 50 g džiovintų baravykų.
Kaip gaminti
Keptuvėje aliejuje ir svieste pakepinkite smulkintus svogūnus, česnaką, berkite perlines kruopas, pačirškinkite, kad įgautų auksinės spalvos, įpilkite šlakelį baltojo vyno.
Kai vynas išgaruos, po truputį pilkite sultinio (daržovių, vištienos, grybų). Rizotą nuolat maišykite ir vis papildykite sultiniu.
Džiovintus grybus (galima ir šviežius pievagrybius) apvirkite kitame puode. Kai kruopos jau išbrinkusios, bet turi traškesio, berkite nusausintus grybus, tarkuoto parmezano, galite dėti ir ožkos sūrio.
rizotasperlinės kruopos^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.