Produktai paprasti, paruošti lengva, o skonis sužavės visus.
Perlinių kruopų ir džiovintų baravykų rizotas
2 porcijoms reikės:
- 40 ml aliejaus,
- 40 g sviesto,
- 1 svogūno,
- 1 skiltelės česnako,
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio,
- 50 g ožkos sūrio,
- 2–3 stiklinių sultinio,
- 70 ml baltojo vyno,
- 200 g sausų perlinių kruopų,
- 50 g džiovintų baravykų.
Kaip gaminti
Keptuvėje aliejuje ir svieste pakepinkite smulkintus svogūnus, česnaką, berkite perlines kruopas, pačirškinkite, kad įgautų auksinės spalvos, įpilkite šlakelį baltojo vyno.
Kai vynas išgaruos, po truputį pilkite sultinio (daržovių, vištienos, grybų). Rizotą nuolat maišykite ir vis papildykite sultiniu.
Džiovintus grybus (galima ir šviežius pievagrybius) apvirkite kitame puode. Kai kruopos jau išbrinkusios, bet turi traškesio, berkite nusausintus grybus, tarkuoto parmezano, galite dėti ir ožkos sūrio.