Tas pats universalus padažas puikiai tiks tiek prie vištienos, tiek prie daržovių. Jei norite, tą patį patiekalą galite ruošti be mėsos, vien tiktai iš baklažanų su saldžiosiomis paprikomis. Arba paruošti su šiuo padažu žuvį.
Patikėkite – bus ne mažiau skanu, kaip kinų restorane.
Saldžiarūgštė vištiena su daržovėmis
Reikės:
- 0,5 kg vištienos blauzdelių mėsos (arba 1-2 krūtinėlių),
- 1 baklažano,
- 1 saldžiosios paprikos,
- 2 v. š. krakmolo,
- druskos,
- aliejaus kepti.
Saldžiarūgščiam padažui reikės:
- 3-4 česnako skiltelių,
- 1 morkos,
- aitriosios paprikos arba džiovintų aitriosios paprikos dribsnių pagal skonį (nebūtinai, jei mėgstate aštriau),
- 5 v. š. sojų padažo,
- 5 v. š. rudojo cukraus,
- 1 v. š. balzaminio acto,
- 1 v. š. ryžių acto (jei neturite, pakeiskite kitu švelniu actu),
- 2 a. š. krakmolo,
- pusės stiklinės vandens.
- Patiekti – sezamų sėklų.
Kaip gaminti
Pirmiausia pasiruoškite padažą. Jį galima paruošti ir iš anksto, tik ruošiant patiekalą supilti į keptuvę.
Morką nuskuskite ir specialia pjaustykle supjaustykite šiaudeliais. Jei jos neturite, supjaustykite daržovių skustuku ar peiliu.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite morkas ir trumpai apkepkite. Berkite smulkintus česnakus, maišydami trumpai pakepkite, supilkite sojų padažą, balzaminį actą, ryžių actą, cukrų, aitriąją papriką ir pakaitinkite maišydami.
Krakmolą ištirpinkite keliuose šaukštuose vandens, užpilkite puse stiklinės vandens, išmaišykite ir supilkite į keptuvę. Pamaišykite, kol padažas sutirštės ir išjunkite kaitrą. Perpilkite į kitą indą.
Vištieną, baklažaną ir saldžiąją papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Vištieną apvoliokite krakmole ir dėkite į įkaitintą aliejų, trumpai apkepkite, kad apskrustų, suberkite daržoves, pakepkite keletą minučių, bet neperkepkite, kad liktų traškios.
Užpilkite padažu, apibarstykite sezamų sėklomis ir patiekite su virtais ryžiais.
Skanaus!