Užkandėlės tortilijų krepšeliuose: darbo nedaug, o vaizdas ir skonis sužavės

2019 m. balandžio 9 d. 20:10
Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“
Receptas
Iš tortilijų paruošti krepšeliai – nepamainomas dalykas jūsų užkandžių vakarui. Darbo nedaug, o ir pasiruošti visai nesudėtinga.
Daugiau nuotraukų (2)
Tortilijų užkandėlės su ančiukų kepenėlėmis
Reikės (iš nurodyto produkto kiekio išeis apie 50 krepšelių):
  • 500 g šviežių ančiukų kepenėlių;
  • 3 lauro lapelių;
  • 6 grūdelių juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio druskos;
  • 8 vnt. vidutinio dydžio tortilijų;
  • 2 marinuotų agurkų;
  • konservuotų kukurūzų (pagal poreikį).
Padažui:
  • 3 v. š. majonezo;
  • 3-4 a. š. tarkuotų aštrių krienų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos.
Kaip gaminti 
Iš tortilijos stikline išspauskite paplotėlius (aš naudojau 7 cm skersmens stiklinę).
Imkite keksiukų formą, išdėliokite tortilijos paplotėlius, šiek tiek sulenkite kraštelius. Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Išimkite iš formos ir palikite atvėsti.
Puode užvirkite vandenį, sudėkite kepenėles, lauro lapelius, pipirus, įberkite žiupsnelį druskos, kai užvirs, virkite apie 10-15 min. arba kol išvirs. Tuomet supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.
Marinuotus agurkus ir atvėsusias kepenėles supjaustykite smulkiais kubeliais.
Padažui išvardintus ingredientus sumaišykite dubenėlyje.
Į iškeptus tortilijos krepšelius dėkite kepenėles, agurką, kukurūzus ir ant viršaus uždėkite šiek tiek padažo.
Skanaus!
krepšeliaiužkandėlėužkandis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.