Tortilijų užkandėlės su ančiukų kepenėlėmis
Reikės (iš nurodyto produkto kiekio išeis apie 50 krepšelių):
- 500 g šviežių ančiukų kepenėlių;
- 3 lauro lapelių;
- 6 grūdelių juodųjų pipirų;
- žiupsnelio druskos;
- 8 vnt. vidutinio dydžio tortilijų;
- 2 marinuotų agurkų;
- konservuotų kukurūzų (pagal poreikį).
Padažui:
- 3 v. š. majonezo;
- 3-4 a. š. tarkuotų aštrių krienų;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- druskos.
Kaip gaminti
Iš tortilijos stikline išspauskite paplotėlius (aš naudojau 7 cm skersmens stiklinę).
Imkite keksiukų formą, išdėliokite tortilijos paplotėlius, šiek tiek sulenkite kraštelius. Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Išimkite iš formos ir palikite atvėsti.
Puode užvirkite vandenį, sudėkite kepenėles, lauro lapelius, pipirus, įberkite žiupsnelį druskos, kai užvirs, virkite apie 10-15 min. arba kol išvirs. Tuomet supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.
Marinuotus agurkus ir atvėsusias kepenėles supjaustykite smulkiais kubeliais.
Padažui išvardintus ingredientus sumaišykite dubenėlyje.
Į iškeptus tortilijos krepšelius dėkite kepenėles, agurką, kukurūzus ir ant viršaus uždėkite šiek tiek padažo.
Skanaus!