Citrininių tartalečių idėją konkursui „Gardžiausi Velykų valgiai“ pasiūlė Odeta Kudopčenkienė.
Citrininės tartaletės
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 125 g šalto sviesto,
- 200 g miltų,
- 50 g cukraus pudros,
- 1 šaukštas šalto vandens.
Įdarui:
- 300 ml vandens,
- 150 g cukraus,
- 50 g kukurūzų krakmolo,
- 1 citrinos sulčių ir jos žievelės,
- 1 žalios citrinos sulčių ir jos žievelės,
- 4 kiaušinių tryniai,
- 100 ml. 35 proc. grietinėlės.
Viršui:
- 2 mandarinai,
- 2 konservuotų ananasų žiedai,
- 6 vynuogės,
- 1 kivis,
- 1/2 pakelio bespalvės želės.
Kaip gaminti
Paruoškite tešlą: atšaldytą sviestą su persijotais miltais ir cukraus pudra sukapokite peiliu. Įpilkite šalto vandens, išminkykite vienalytę tešlą ir iškočiokite 6 apskritimus. Įtieskite tešlą į mažas tarteles ir pusvalandį laikykite šaldytuve. Papločius subadykite šakute ir kepkite 200 C. temp. orkaitėje apie 10 min.
Paruoškite įdarą: vandenį, cukrų, krakmolą išmaišykite su abiejų citrinų sultimis bei žievelėmis nutarkuotomis ir ant mažos ugnies maišant pavirkite. Puodą nukelkite nuo viryklės ir po vieną įmaišykite kiaušinių trynius.
Į įdaro masę įmaišykite grietinėlę.
Tirštą citrinų kremą supilkite ant atšalusių tešlos ir kepkite 150 C. temp.orkaitėje apie 10 min.
Atvėsinkite.
Mandarinus išskirstykite skiltelėmis, pašalinkite baltąsias dalis, ananasus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, kivį supjaustykite riekutėmis. Sudėkite vaisius ir uogas ant tartalečių.
Želę paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės, tik vandens kiekį sumažinkite perpus. Aptepkite tartalečių viršų žele ir dėkite į šaldytuvą sustingti.