Jau ne vienerius metus šis kepinys yra mano firminis desertas ir karūnuoja kiekvieną šventinį stalą. Mūsų šeimos Velykų stalas be šio pyragų karaliaus tiesiog neįsivaizduojamas“, – tikina Laima Kulikajevienė.
Savo firminio gardėsio receptą ji pasiūlė konkursui „Mano gardžiausi Velykų patiekalai“.
Šimtalapis
Reikalingi produktai:
- 500 g aukščiausios rūšies miltų,
- 6 g sausų mielių,
- 3 kiaušinių,
- 200 ml pieno,
- 300 g cukraus,
- 300 g sviesto,
- saujos išmirkytų razinų,
- stiklinės išmirkytų ir sumaltų aguonų.
Kaip gaminti
Miltus sumaišyti su sausomis mielėmis ir 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus.
Į miltus supilti pašildytą pieną ir suplaktus kiaušinius.
Minkyti, kol tešla taps elastinga (apie 25-30 min.).
Gerai išminkytą tešlą padalinti į 5 vienodo dydžio gabalėlius, uždengti, kad neapdžiūtų ir palikti kilti apie 20-30 min.
Tuo tarpu išlydyti sviestą.
Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį atsargiai ištampyti iki taps permatomas. Tuomet palaistyti 1/5 sviesto ir pabarstyti 1/5 cukraus. Tą patį kartoti su kiekvienu likusiu tešlos gabalėliu.
Ant paskutinio ištampyto lakšto barstyti paruoštas razinas, sudėti prie krašto aguonas ir suvynioti į ritinėlį. Šį dėti į kepimo formą ir pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 50-čiai minučių.
Nemėgstantiems aguonų įdarui siūlau varškės masę – apie 300 g varškės sumaišyti su 2 kiaušiniais ir 100 g cukraus.