Padažas su pomidorais – mano mėgstamiausias. Išbandžiau įvairiausius padažus: su saulėje džiovintais ar orkaitėje keptais pomidorais, pomidorų tyre. Vieną savo mėgstamų padažo receptų patobulinau krevetėmis – puikus skonis!
Spagečiai su krevetėmis
Reikės:
- 225 g šaldytų krevečių,
- 1 puodelio vandens,
- petražolių šakelės,
- juodųjų pipirų,
- druskos,
- 3 česnako skiltelių,
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 puodelio vynuoginių pomidorų,
- 250 g trintų pomidorų,
- 1/2 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių,
- 200 g visagrūdžių spagečių,
- kietojo sūrio.
Kaip gaminti
Makaronus išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje. Virkite 2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintus česnakus kartu su aitriųjų paprikų dribsniais, pakepinkite minutę. Įpilkite puodelį verdančio vandens, berkite pipirus, smulkintas petražoles, žiupsnį druskos ir leiskite užvirti.
Į keptuvę suberkite perpus perpjautus pomidoriukus kartu su trintais pomidorais. Padažui užvirus berkite šiek tiek maltų pipirų, uždenkite keptuvę, sumažinkite ugnį ir leiskite pasitroškinti 10 minučių.
Nukelkite dangtį, padidinkite kaitrą ir troškinkite dar 5 minutes arba kol padažas sutirštės.
Į keptuvę suberkite krevetes ir troškinkite dar apie 5 minutes. Sudėkite makaronus, viską gerai išmaišykite ir dėkite į lėkštes.
Patiekalą pagardinkite smulkintomis petražolėmis ir tarkuotu kietuoju sūriu.