Laidos „Gardu gardu“ vedėjas virtuvės šefas Gianas Luca Demarco grilio keptuvėje iškepė vilkešerio filė ir patiekė ją su grilintais vyšniniais pomidoriukais bei netradiciniu garnyru – troškintais lęšiais.
Ali liko sužavėtas kolegos deriniu – jis pažadėjo, kad nuo šiol jo namų virtuvėje bulves ir ryžius vis dažniau pakeis lęšiai.
Keptas vilkešeris su lešių garnyru
Reikės:
2 vilkešerių,
1 svogūno,
1 žaliosios citrinos,
250 g prancūziškų žaliųjų lęšių,
2 šakelių vyšninių pomidoriukų,
2 šakelių šviežių petražolių,
1 daržovių sultinio kubelio,
ypač tyro alyvuogių aliejaus,
šlakelio baltojo balzaminio acto,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Vilkešerius, išskrosti, išvalyti ir gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Išpjaustyti 4 filė gabaliukus.
Puode užvirti 1 litrą vandens ir jame ištirpinti sultinio kubelį.
Svogūną ir žaliąją citriną supjaustyti pusžiedžiais.
Aukštesnėje keptuvėje įkaitinti porą šlakelių alyvuogių aliejaus ir jame apkepinti svogūnus. Tada suberti lęšius, nuolat maišyti ir pakepinti porą minučių ant aukštos kaitros.
Tada įpilti sultinio, kad apsemtų lęšius, sumažinti kaitrą ir palikti 10-15 minučių troškintis, kol lęšiai suminkštės. Jei drėgmė išgaruoja, įpilti dar sultinio. Išvirę lęšiai turi būti su trupučiu skyčio/padažo.
Pomidorų šakeles perkirpti per pusę, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apibarstyti druska bei pipirais. Apkepinti juos grilio keptuvėje.
Tada grilio keptuvėje apkepti vilkešerio filė gabaliukus iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Pradėti kepti nuo pusės su oda, o apvertus, ant odos uždėti po kelis pusžiedžius žaliosios citrinos.
Lėkštėje serviruoti lęšius, grilintus pomidoriukus, gausiai apibarstyti smulkiai sukapotais petražolių lapeliais ir ant viršaus uždėti iškepusią vilkešerio filė.
Skanaus!