Įdomiais vaflių receptais dalinasi lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.
Sveikuoliški avižų vafliai (be glitimo)
Reikės:
- ¾ stiklinės avižų miltų,
- 1 šaukšto cukraus,
- 1 šaukštelio kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 1 šaukštelio cinamono,
- 2 šaukštų aliejaus,
- 6 šaukštų pieno,
- 1 kiaušinio.
Paruošimas
Dideliame dubenyje sumaišykite avižų miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Į sausą mišinį supilkite aliejų ir pieną, vėliau įmaišykite išplaktą kiaušinį. Lengvai padenkite aliejumi vaflinę, pilkite tešlą ir kepkite, kol gražiai apskrus.
„Norint, kad vafliai būtų labiau apskrudę, įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir pakepkite vaflius dar kelias minutes. Iškeptus vaflius galite patiekti su riešutais, įvairiomis uogomis bei sirupais“, – teigia A.Poleninas.
Vafliai su cinamonu ir sūrio kremu
Reikės
Tešlai:
- 4 kiaušinių,
- 200 g grūdėtos varškės,
- 115 g kreminio sūrio (maskarponės, rikotos ar kitokio),
- 1 stiklinės miltų ar miltinio mišinio vafliams,
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
- 1 šaukštelio kepimo miltelių,
- 1/3 stiklinės klevų sirupo.
Cinamono sirupui:
- 2 šaukštelių ištirpinto sviesto,
- 2 šaukštelių klevų sirupo,
- 2 šaukštelių cinamono.
Kremui:
- 115 gramų maskarponės,
- ¼ stiklinės klevų sirupo.
Paruošimas
Grūdėtą varškę susmulkinkite trintuve, kol masė pasidarys vientisa. Įdėkite kreminį sūrį ir maišykite, kol masė taps vientisa. Sudėkite visus likusius tešlos ingredientus ir viską labai gerai išmaišykite.
Sumaišykite visus cinamono sirupui reikalingus ingredientus.
„Vaflinę padenkite purškiamu aliejumi, įdėkite vaflių tešlos, o ją apšlakstykite cinamono sirupu. Vaflius kepkite, kol jie gražiai paruduos. Kol iškeps vafliai, sumaišykite visus kremo ingredientus. Šiuos saldžius vaflius pagardinkite šviežiomis ar šaldytomis ir atšildytomis uogomis. Šie vafliai itin saldūs, tad juos galima valgyti ne tik pusryčiams, bet ir kaip desertą“, – sako A.Poleninas.
Vafliai su špinatais ir pomidorais
Reikės:
- 2 ir ¼ stiklinės miltų,
- 1 ir ¾ stiklinės pasukų,
- ½ stiklinės tirpinto sviesto,
- 1 šaukšto kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio juodųjų pipirų,
- 1 šaukšto cukraus,
- 1 ir ¼ stiklinės sutarkuoto čederio sūrio,
- ½ stiklinės špinatų lapų,
- ¼ stiklinės keptų pomidorų.
Paruošimas
Dubenyje išmaišykite miltus, druską, pipirus ir cukrų. Į masę supilkite pasukas ir tirpintą sviestą, šaukštu maišykite, kol tešla pasidarys vientisa. Į tešlą sudėkite sūrį, špinatus ir pomidorus, maišykite, kol ingredientai vienodai pasiskirstys.
„Jei tešla atrodo per daug tiršta, įpilkite šiek tiek pasukų, o jeigu tešla tapo pernelyg skysta, įdėkite šiek tiek daugiau miltų.
Vaflinę padenkite aliejumi, pilkite tešlą ir kepkite, kol gražiai paruduos.
Iškeptus vaflius patiekite su jogurtiniu ar grietinės padažu, gardintu šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.
Jeigu norisi sočiau – su vafliais patiekite ir šaltai rūkytos lašišos gabalėlių“, – patarė A.Poleninas.