Reikės:
- 200 g sausainių (pvz. „Gaidelis“),
- 100 g sviesto,
- 200 g sūdytos karamelės,
- 50 g džiovintų spanguolių,
- 1 valg. š. aguonų arba ispaninių šalavijų sėklų,
- 3 valg. š. saulėgrąžų branduolių.
Kaip gaminti
Sausainiai susmulkinami.
Sviestas išlydomas nedideliame puodelyje. Į sviestą sudedama karamelė ir lėtai kaitinant pastoviai maišoma, kol tampa vientisa mase.
Ant smulkintų sausainių pilama karamelės ir sviesto masė, papildomai pridedama spanguolių, aguonų, saulėgražų branduolių ir viskas gerai sumaišoma.
Masė supilama į norimą formą, išlyginama, paslegiama ir laikoma šaldytuve mažiausiai 4 valandas arba per naktį.