Ryžių miltų paplotėliai be glitimo
Reikės:
2 puodelių ryžių miltų,
1 sultinio kubelio,
2,5 puodelio vandens,
papildomai – iki 1/2 puodelio ryžių miltų.
Paruošimas:
1. Į keptuvę be riebalų pilkite ryžių miltus. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol jie sušils (palietus pirštu turi būti šilta).
2. Kol ryžiai šyla, į puodą pilkite vandens, dėkite sultinio kubelį ir užvirinkite.
3. Ant šiltų ryžių pilkite verdantį sultinį. Išmaišykite ir gautą karštą masę perdėkite į indą.
4. Palaukite, kol pravės ir išminkykite tešlą. Padalinkite į norimą kiekį rutuliukų. Plonai iškočiokite, jeigu reikia – papildomai pabarstykite ryžių miltų.
5. Dėkite į įkaitintą keptuvę be riebalų ir kepkite iš abiejų pusių.
6. Iškeptus dėkite į lėkštę su rankšluosčiu, kuriuo uždenkite paplotėlius.
7. Šiuos paplotėlius naudokite kaip lavašą ar bet kur kitur!
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.