Šį šventinio kumpio receptą ji pasiūlė receptų konkursui „Gardžiausi Velykų patiekalai“.
Dalijamės receptu – išbandykite ir jūs.
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite keturias porcijas. Užtruksite apie 2 val.
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medaus glazūra
Reikalingi produktai:
- 1,5 kg kalakuto kumpis;
- 1 v. š. druskos;
- 1 žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 a. š. maltų lauro lapelių;
- 2 skiltelės česnako.
- Glazūrai:
- 1 v. š. sojų padažo;
- 2 v. š. aliejaus;
- 1 v. š. medaus.
Kaip gaminti
Kumpį įtriname druska, pipirais, lauro lapeliais, smulkintu česnaku. Paliekame marinuotis. Aš dažniausiai palieku per naktį.
Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių. Kumpį dedame į kepimo rankovę arba susukame į foliją. Dedame kepti 1,5 val.
Glazūrai sumaišome medų, aliejų ir sojų padažą. Kalakuto kumpį atidengiame ir aptepame glazūra. Pašauname vėl kepti, kol gražiai apskrus. Tai trunka apie 5–7 min.
Valgėme kartu su orkaitėje keptomis bulvėmis. Bulves nuskutame, pabarstome druska, apšlakstome aliejumi ir kepame kartu su kumpiu apie 40 min.