Pavydžiui mano mažoji dama, jei tik gali, atsisakys mėsos ir valgys daržoves. Na, yra išimtis, kai valgo mėsą: tai čeburekai, koldūnai, makaronai su Bolonės padažu.
Tad gaminant šeimai kibinus galvoje toptelėjo mintis, kad galima juos paruošti šiek tiek kitaip.
Kibinai su raugintais kopūstais
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 6 asmenims, užtruksite apie 60 min.
Reikalingi produktai:
- 2 stiklinės miltų,
- 200 g sviesto,
- 2 kiaušiniai,
- 100 g grietinės,
- 300 g raugintų kopūstų,
- 1 svogūnas,
- aliejaus,
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
- žiupsnelis druskos.
Kaip gaminti
Į dubenį sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą sviestą, suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, berkite druskos ir sudėkite grietinę. Išminkykite tešlą. Ji turi nelipti prie rankų. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apkepinkite smulkintą svogūną. Sudėkite nuspaustus ir pasmulkintus kopūstus. Pagardinkite druska bei pipirais. Patroškinkite kelias minutes ant silpnos ugnies.
Išėmę tešlą iš šaldytuvo imkite po nedidelį gabaliuką ir ant miltuoto stalo iškočiokite apvalų apskritimą. Į tešlos vidurį dėkite kopūstų įdaro ir suformuokite kibinus.
Dėkite į kepimo skardą. Jei norite, kad tešlos paviršius blizgėtų - patepkite kiaušinio plakiniu.
Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite 180 C apie 20 min.