Charizmatiškasis virtuvės šefas Gianas Luca Demarco pradžiugins pusryčių receptu ir išvirs visame pasaulyje išpopuliarėjusius kiaušinius be lukšto, dažnai vadinamus Benedikto kiaušiniais.
Tačiau jo receptas bus netradicinis – be įprasto padažo, bet su gausiais pagardais: karamelizuotais svogūnais, juodosiomis alyvuogėmis, šviežiomis salotomis ir grilinta šviesia duonele.
Benedikto kiaušiniai pagal Gianą Lucą
Reikės:
4 kiaušinių,
300 ml alaus,
300 ml vandens,
2 šviesių pusrytinių bandelių arba šviesios duonos,
4 riekelių š. rūkymo šoninės,
100 g mažų burokėlių ir špinatų lapelių mišinio,
2-3 mėlynųjų svogūnų,
saujelės juodųjų alyvuogių be kauliukų,
žiupsnelio kaparėlių,
ypač tyro alyvuogių aliejaus,
šlakelio juodojo balzaminio acto,
šlakelio baltojo balzaminio acto,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Į dubenį sudėti salotų lapus ir sumaišyti su juodojo balzaminio acto, alyvuogių aliejaus, žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų mišiniu. Palikti pastovėti.
Į keptuvę įpilti aliejaus ir sudėti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Pakepinti keletą minučių, kol suminkštės, įdėti kaparėlių, prilaužyti alyvuogių ir įpilti baltojo balzaminio acto. Viską gerai išmaišyti ir pakepinti porą minučių, kol susikaramelizuos. Tada viską nustumti į keptuvės kraštą ir laisvoje vietoje apkepinti iš abiejų pusių šoninės riekelės. Nukelti nuo kaitros.
Grilinėje keptuvėje arba orkaitėje apskrudinti per pusę perpjautas bandeles.
Prikaistuvyje užvirti lygiomis dalimis sumaišytą alų ir vandenį. Kai užverda, sumažinti kaitrą, kad vanduo nekunkuliuotų. Šaukštu įsukti vandenyje sūkurį ir į jo vidurį su dubenėliu įleisti kiaušinį. Virti 2-3 minutes. Išgriebti ir padėti ant lėkštės, kad nuvarvėtų. Tokiu būdu išvirti visus kiaušinius.
Serviravimas: lėkštėje padėti bandelės puselę, ant jos uždėti karamelizuotų svogūnų, salotų mišinio, šoninės riekelę ir ant viršaus – kiaušinį. Pabarstyti druska ir juodaisiais pipirais.
Skanaus!