Mes, vaikai, sakydavom, kad mamos lietiniai – tarsi nosinaitės. Ir dabar ji prikepa savo firminių lietinių – nosinaičių, ir jie iki šiol labai labai skanūs!
Kiek pamenu iš vaikystės, tiek dabar mama, kepdama lietinius, niekada nepila aliejaus į keptuvę. Ji visuomet keptuvę sutepa į marlės gabaliuką įsuktu lašinuku. Taip keptuvė pasidengia labai plonu riebalų sluoksniu, blynai neplaukia riebaluose.
Tai ir yra didžioji plonų lietinių paslaptis, kuri pasiteisina 100%.
Kepti tokius lietinius išmokau ir aš. Tad šis lietinių receptas keliauja iš kartos į kartą.
O dabar grįžtu prie recepto. Laikykitės visų proprcijų, ir galėsite mėgautis plonais lyg nosinaitė lietiniais.
Lietiniai „Nosinaitės“
Reikės:
- 1 l pieno,
- 1 kiaušinio,
- 400 g miltų,
- 2-3 v. š. cukraus (pagal skonį),
- druskos (pagal skonį),
- vanilinio cukraus (nebūtina),
- sviesto,
- aliejaus.
Kaip gaminti
Dubenyje šluotele ar šakute išplakite kiaušinį.
Supilkite dalį pieno (600-700 ml), įmaišykite miltus. Maišant masė gaunasi tiršta, bet taip ir turi būti.
Po truputį vis pilkite pieno ir maišykite šluotele, kad lietinių masėje neliktų gumulėlių.
Taip vis pildami pieno padarykite skystos konsistencijos lietinių masę.
Kai masę gerai išmaišysite, pagardinkite druska ir cukrumi. Išmaišykite.
Lietinius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, sutepdami ją aliejumi konditeriniu teptuku.
Aš kiekvieną iškeptą lietinį sutepiau sviesu. Taip lietiniai gaunasi dar skanesni.
Iš recepte nurodytų produktų kiekio iškepiau 23 lietinius (26 cm skersmens).
Šįsyk tiek apie lietinius. Kepkite ir tikrai viskas pavyks. O kas gali būti skaniau už plonus, tik ką iškeptus lietinius?
Skanaus!