Reikės:
- šviežių ridikėlių,
- vyšninių pomidorų,
- sultenių,
- gražgarsčių,
- šparaginių pupelių,
- gabalėlio bri sūrio,
- sezamų ir sėmenų sėklų,
- citrinų sulčių,
- lazdynų riešutų arba saulėgrąžų šalto spaudimo nerafinuoto aliejaus.
Kaip gaminti
Sultenes ir gražgarstes nuplaukite, nusausinkite. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, pomidorus – ketvirčiais.
Šparagines pupeles pasmulkinkite ir kelias minutes apvirkite sūdytame vandenyje, perliekite šaltu vandeniu.
Lėkštėje išdėliokite salotas ir daržoves, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi.
Sūrio griežinėlį apvoliokite linų sėmenyse, uždėkite ant salotų ir viską apibarstykite sezamų sėklomis.