Išsikepsite purų ir minkštą, lengvai pjaustomą torto biskvitą, kurį tereikės pertepti mėgstamu kremu.
Biskvitas
Nurodyti produktai 24 cm skersmens kepimo formai
Reikalingi produktai:
- 5 kiaušiniai,
- 200 g miltų,
- 250 g cukraus,
- 70 ml aliejaus,
- 2 a. š. kepimo miltelių.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kai cukrus ištirps, supilkite aliejų ir plakite dar minutę.
Miltus ir kepimo miltelius persijokite, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite.
Į paruoštą kepimo formą supilkite tešlą ir kepkite 30-35 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. Išimtą iš orkaitės palaikykite formoje 5 minutes, tuomet padėkite ant grotelių, kad atauštų.
Kitas būdas – kepti tris biskvito sluoksnius, kad būtumėte visiškai ramūs, jog jie bus vienodo storio: tešlą padalinkite vienodomis porcijomis į tris indus. Iš pradžių į kepimo formą supilkite vieno indo turinį ir kepkite 10 min. Taip pat iškepkite ir kitus du.
Kai biskvitai atvės, pertepkite norimu kremu ir papuoškite.
Keletą kremo idėjų rasite žemiau: