Žaliųjų žirnelių, žaliųjų sojų pupelių ir mėtų humusas
Reikės:
- 1 puodelio šaldytų žaliųjų žirnelių,
- 1 puodelio šaldytų edamame (žaliųjų sojų) pupelių,
- 3 v. š. (45 ml) vandens,
- 3 v. š. (45 ml) sezamų sėklų pastos („Tahini“),
- 1 v. š. (15 ml) alyvuogių aliejaus,
- 1/2 citrinos sulčių,
- 2 skiltelių česnako,
- 1 a. š. (5 g) kuminų,
- 1/2 a. š. druskos,
- 10 mėtos lapelių.
Papildomai:
- ridikų,
- daigų,
- aitriųjų paprikų dribsnių,
- įprastų arba juodų sezamo sėklų,
- skrudintų kedro riešutų.
Paruošimas
1. Išvirkite žirnelius ir edamame pupeles vandenyje pagal pakuotės instrukcijas (apie 3 minutes) ir nupilkite vandenį.
2. Sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą ir smulkinkite tol, kol masė taps kreminės konsistencijos. Jeigu norite labiau kreminės masės – pridėkite dar 1 – 2 šaukštus sezamų sėklų pastos, jeigu norite daugiau rūgštumo – įspauskite šiek tiek daugiau citrinos sulčių.
3. Mėgaukitės su duona ar trapučiais ir pasirinktais priedais.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.