Kitas šio deserto pavadinimas – neapolietiškos spurgos. Jos gali būti įdarytos kremu, uogiene, apibarstomos cukraus pudra, uogomis.
Išsikepkite jų ir jūs pagal seną receptą, kurį išpopuliarino Neapolyje dirbęs kepėjas.
Dalijamės receptu.
Šv. Juozapo spurgos
Reikės:
- 250 ml vandens,
- 110 g sviesto,
- 160 g miltų,
- 4 kiaušinių,
- 70 g cukraus,
- vienos citrinos žievelės,
- žiupsnio druskos.
Kremui reikės:
- 500 ml pieno,
- 1 v. š. miltų,
- 5 v. š. cukraus,
- citrinų likerio (arba keiskite citrinų sirupu),
- 2 trynių.
Papuošti:
- konservuotų vyšnių, miltelinio cukraus.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Į puodą pilkite vandenį, dėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir žiupsnį druskos. Užvirkite.
Išjunkite ugnį, įmaišykite persijotus miltus ir citrinos žievelę, vėl užkaiskite ir maišydami pakaitinkite porą minučių, kol tešla atlips nuo puodo kraštų.
Nukelkite nuo viryklės. Kai tešla šiek tiek atvės, vieną po kito įmuškite kiaušinius kaskart gerai išmaišydami tešlą. Uždėkite puodą su tešla dar kartą ant ugnies ir maišydami minutę pakaitinkite.
Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo iš tešlos suformuokite nedidelius žiedus, jeigu jie per ploni, dėkite antrą tešlos sluoksnį.
Kepkite maždaug 20 minučių. Per tą laiką paruoškite plikytą kremą.
Miltus praskieskite šlakeliu pieno, gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių, supilkite likusį pieną. Maišydami plakimo šluotele pakaitinkite ant vidutinės ugnies, galiausiai įmaišykite trynius ir cukrų. Dėl aromato pilkite citrinų likerio ar sirupo, dėkite vanilės.
Maišykite kremą, kol pradės tirštėti.
Į iškepusių spurgų vidurį dėkite ataušusio kremo, apibarstykite milteliniu cukrum, puoškite konservuotomis ar šviežiomis uogomis.