Desertinė varškė su žele
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 5 porcijas, užtruksite daugiau nei 1 val.
Reikalingi produktai:
- 500 g varškės;
- 200 g grietinės;
- 1 indelis saldaus kondensuoto pieno;
- 3 v. š. želatinos (+ 150 ml vandens, jei brinkinti);
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- 1 pak. braškių skonio želės;
- 1 pak. apelsinų skonio želės;
- 1 v. š. aguonų.
Kaip gaminti
Kievieną želės pakelį užpilame 400 ml karšto vandens, gerai išmaišome ir paliekame stingti.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
Varškę pertriname per sietelį. Sumaišome su grietine, kondensuotu pienu. Masę gerai išmaišome. Aguonas nuplikome, įmaišome į varškės masę.
Įspaudžiame citrinos sultis.
Įspaudžiame citrinos sultis.
Sustingusias želes supjaustome smulkiais gabalėliais. Išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje. Ją įmaišome į varškės masę. Suberiame želės gabalėlius. Viską gerai išmaišome. Dedame į norimas formeles.
Statome į šaldytuvą sustingti.