O ši tailandietiška vištiena su riešutų sviestu, ruošiama vienoje skardoje, – yra absoliuti skonių bomba. Tiems, kam patinka Azijos virtuvė – ji tiesiog negali nepatikti.
Pakankamai svarbus žingsnis gaminant – naudoti traškias daržoves, tokias kaip paprikos, morkos, kalafiorai, brokoliniai (labai panašūs į brokolius), jaunų žirnių ankštys ir t.t.
Tai keliaukit gaminti, nes turėsit egzotišką vakarienę, o rytdienai – skanius pietus, kurių pavydės kolegos!
Tailandietiška vištiena
Reikės:
- 700 g vištienos krūtinėlės;
- 5 v. š. saldaus aitriųjų paprikų padažo;
- 3 v. š. sojų padažo;
- 4 v. š. riešutų sviesto;
- 2 a. š. tarkuoto imbiero;
- 4 tarkuotų česnako skiltelių;
- druskos, pipirų;
- kelių saujų mėgstamų traškių daržovių, pvz.: morkų, paprikų, kukurūzų ir pan.
- šviežių kalendrų;
- žaliosios citrinos skiltelių;
- skrudintų žemės riešutų.
Gaminimo eiga
Vištienos krūtinėlę nuplauname ir gerai nusausiname. Iš abiejų pusių pabarstome druska, pipirais ir gerai įtriname.
Dubenėlyje išmaišome marinato ingridientus – saldų aitriųjų paprikų, sojų padažą, riešutų sviestą, imbierą bei česnaką. Į maišelį ar indelį dedame vištieną, pilame marinatą ir rankomis viską labai gerai įtriname. Paliekame marinuotis bent jau pusvalandžiui.
Kol marinuojasi vištiena, pasiruošiame daržoves: supjaustome norimo dydžio juostelėmis ar gabaliukais.
Į kepimo skardą/indą dedame vištieną. Iš maišelio/indelio išimame visą likusį marinatą ir su juo sumaišome daržoves. Šalia vištienos dedame daržoves. Kepame apie 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Iškepus gardiname šviežiomis kalendromis, žaliosios citrinos skiltelėmis bei skrudintais riešutais. Valgome kartu su ryžiais ar tailandietiškais makaronais.