Dalijuosi būtent antruoju „Cezario“ salotų variantu.
Reikalingi produktai
Salotoms:
- 450 g vištos krūtinėlės,
- 1 v. š. česnakų granulių,
- druskos,
- 4 kiaušinių,
- 2 romaninių salotų,
- 1/2 puodelio vynuoginių pomidorų.
Padažui:
- 2/3 puodelio graikinio jogurto,
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 2 česnako skiltelių,
- 1/4 citrinos sulčių,
- 3 v. š. smulkinto parmezano,
- druskos,
- juodųjų pipirų.
Apibarstyti:
- parmezano,
- 3 duonos riekelių skrudinti.
Kaip gaminti
Vištieną apšlakstykite aliejumi, apibarstykite pipirais, česnakų granulėmis ir palikite marinuotis bent valandai. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol mėsa visiškai iškeps ir gražiai apskrus.
Duoną supjaustykite kubeliais ir dėkite kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę, kol lengvai apskrus.
Išvirkite kiaušinius.
Paruoškite padažą: sumaišykite visus jam skirtus ingredientus.
Supjaustykite salotas ir sudėkite į gilų dubenį. Suberkite pomidorus, perpus perpjautus kiaušinius, juostelėmis pjaustytą vištieną. Supilkite padažą ir viską išmaišykite.
Apibarstykite keptais duonos gabaliukais, drožlėmis pjaustytu parmezanu ir patiekite.