Traški kiauliena su ananasais
Reikės:
- 600 g kiaulienos kumpio ar mentės,
- nedidelės skardinės konservuotų ananasų,
- vienos žaliosios paprikos,
- 4 skiltelių česnako,
- 1 kiaušinio,
- 2 v. š. krakmolo,
- 3 v. š. pomidorų pastos,
- 3 v. š. ryžių acto,
- 1 v. š. rudojo cukraus,
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite druska ir pipirais. Suberkite krakmolą, apvoliokite mėsą, įmuškite kiaušinį ir dar kartą permaišykite.
Į gilesnę keptuvę ar puodą pilkite aliejaus, įkaitinkite ir suberkite mėsą, iškepkite nuolat maišydami.
Baigiant kepti berkite supjaustytą papriką, kapotus česnakus.
Ananasus susmulkinkite, supilkite su skysčiu į mėsą, dėkite pomidorų padažo, ryžių acto, berkite cukraus, druskos, išmaišykite ir pakaitinkite minutę-dvi, kol padažas sutirštės.
Patiekite su virtais ryžiais ir šviežių agurkų salotomis.