Kibinai iš sviestinės tešlos
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 500 g miltų,
- 1 a. š. druskos,
- 250 g šalto sviesto,
- 200 g riebios grietinės,
- 2 didelių kiaušinių.
Įdarui:
- 450 g stambiai maltų kalakutų petukų mėsos (galite keisti ir vištiena),
- 2 raudonųjų paprikų (galite keisti svogūnais),
- 2 didelių morkų,
- 1 v. š. sviesto,
- 50 ml vandens,
- 1 vištienos sultinio kubelio,
- 2 v. š. grietinės,
- maltų juodųjų pipirų.
- 20 g šviežių kalendrų arba krapų.
Kibinams aptepti:
- 1 didelio kiaušinio,
- 1 a. š. vandens,
- sezamų sėklų.
Kaip gaminti
Į virtuvinį kombainą dėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, sudėkite miltus, sumaišytus su druska ir pulsuojančiu režimu sukapokite iki trupinių. Kiaušinius išplakite su grietine ir supilkite į miltų ir sviesto masę, sumaišykite, kol gausis vienalytė tešla. Daug neminkykite. Tešla lips prie rankų, tačiau drąsiai ją palikite pastovėti šaldytuve 30-40 min.
Įdarui smulkiai sutarkuokite morkas, supjaustykite juostelėmis paprikas ir pakepinkite svieste, kol suminkštės. Atvėsinkite. Sumaišykite su vandeniu, sultiniu, grietine, pipirais ir kapotomis kalendromis. Palikite pastovėti – laiko kaip tik pakaks tešlai subręsti ir kol pasiruošite 32 vnt. maždaug vienodo dydžio rutuliukų.
Tešlos rutuliukus kočiokite ant miltuoto paviršiaus, kol gausis apvalios vienodo storumo formos, dėkite įdaro ir formuokite kibinus.
Paruoštus kibinus galite sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir laikyti šaldytuve, kol kepsite, arba sušaldyti ir, iš vakaro ištraukus bei lėtai atšildžius šaldytuve, mėgautis gardžiais šviežiais kada tik panorėsite.
Prieš kepant kibinus būtina aptepti kiaušinio plakiniu su vandeniu ir apibarstyti sezamais, jeigu mėgstate.
Kepti 190 karštumo orkaitėje 30 minučių.
O jeigu norite išbandyti tokius kibinus, kokius kepa meteorologas Naglis Šulija, išbandykite šį receptą: „Lengvai pagaminami kibinai pagal Naglį Šuliją“.