Profesionalus virtuvės šefas Gianas Luca Demarco pademonstravo, kaip išsikepti visų pamėgtus ir populiarius vištienos sparnelius netradiciškai.
Jis iškepė juos gausiai pagardinęs citrina ir patiekė kartu su ryžiais alaus padaže. Ko gero, šis patiekalas nepaliks nė vieno abejingo stipriosios lyties žiūrovo.
Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais
Reikės:
600-800 g vištienos sparnelių;
250 g trumpagrūdžių ryžių;
1 stiklinė alaus;
2 citrinų;
2 šakelių šviežio rozmarino;
2 nuluptų česnako skiltelių;
ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos;
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
žiupsnelio vištienos prieskonių.
Kepimo popieriumi išklotoje skardoje išdėlioti nuplautus ir nusausintus vištienos sparnelius, apibarstyti vištienos prieskoniais, pipirais ir druska, pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Tada apibarstyti vienos rozmarino šakelės lapeliais, riekelėmis pjaustyta česnako skiltele ir apšlakstyti vienos išspaustos citrinos sultimis. Kitą citriną supjaustyti plonais pusžiedžiais ir išdėlioti tarp sparnelių.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Jei turite garinę orkaitę, nustatyti 75 proc. karšto oro ir 25 proc. garų režimą, arba paprastoje orkaitėje apačioje ant dugno pastatyti keramikinį indelį su vandeniu.
Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti riekelėmis pjaustytą antrą česnako skiltelę ir antros rozmarino šakelės lapelius.
Pamaišyti ir pakepti 1 minutę. Tada supilti alų ir virti, kol skystis išgaruos ir pasidarys tirštas padažas. Suversti ryžius į keptuvę su padažu ir gerai išmaišyti.
Patiekti ryžius kartu su iškepusiais vištienos sparneliais.
Skanaus!