Tačiau šokolo plytelė, kurią buvau padėjusi į saldumynų stalčių, buvo dingusi.
Teko suktis iš padėties. O išsisukau taip, kad vietoje nuodėmingo braunio iškepiau labai skanius ir sveikus keksus be miltų. Ir be cukraus.
O kai mano brangiausias ragavo, kol nerado avinžirnio (nes visi nesusitrynė), net nenumanė, kad čia kažkas yra kitaip.
Dar vienas geras dalykas – be to, kad šie keksai yra sveiki, jie ir labai lengvai pagaminami. Labai labai. Reikės tik trintuvo. O iš nurodyto kiekio išeis apie 10-12 keksų.
Šokoladiniai keksai be cukraus ir miltų
Reikės:
- skardinės konservuotų avinžirnių;
- geros saujos datulių;
- 2 kiaušinių;
- pusės skardinės kokosų kremo (arba riebesnio kokosų pieno);
- 4-5 v. š. kakavos miltelių;
- 3 v. š. klevų sirupo arba medaus (jei mėgstat saldžiau, dėkit 4-5 v.š.);
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga
Visus išvardintus ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Ir viskas!
Į keksų kepimo formą dedame keksų popieriukus, pilame gautą masę, šauname į orkaitę, įkaitintą iki 175-180 laipsnių ir kepame apie 25-30 minučių. Patikrinus mediniu pagaliuku, jis turėtų būti beveik sausas.
Išėmus keksus iš orkaitės leidžiame jiems visiškai atvėsti.
Savuosius aš apibarsčiau kokosų drožlėmis ir papuošiau šviežiomis braškėmis. Bet iš esmės tinka viskas, ką turite ar ko norite.
Labai skanu valgyti ir vienus, be nieko.
Sandariame inde keksai išsilaikys minkšti 4-5 dienas, bet garantuoju – tiek neprireiks, nes dings per vakarą.