Šis pyragas daugeliui sukels nostalgiškus prisiminimus apie senąją konditeriją, bet tuo pačiu ir padvelks moderniomis interpretacijomis.
Lazdyno riešutų cinamoninis biskvitas su sviestiniu lazdyno riešutų kremu
Biskvitui reikės:
5 kiaušinių baltymų;
140 g cukraus;
140 g cukraus;
110 g lazdyno riešutų;
70 g cukraus pudros;
40 g miltų;
žiupsnelio cinamono.
Kremui reikės:
3 kiaušinių trynių;
60 g cukraus;
180 g kambario temperatūros sviesto;
80 g lazdyno riešutų praline pastos;
0,5 vanilės ankšties.
Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų.
Į elektrinį smulkintuvą suberti riešutus, cukraus pudrą ir miltus. Viską sumalti iki vienodų smulkių trupinių. Iš lėto sukamaisiais judesiais gumine mentele įmaišyti juos į išplaktus baltymus.
Per ilgai nemaišyti, kad baltymai nesukristų. Gautą masę tolygiai paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paviršių gausiai pabarstyti cinamonu. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Iškepusį biskvitą atvėsinti ir supjaustyti norimo dydžio bei formos vienodais lakštais (geriausia, kad gautųsi 3 dalys).
Kiaušinių trynius sudėti į virtuvinį kombainą, suberti cukrų ir įdėti pusės vanilės ankšties sėklytes. Išpurenti iki kreminės masės. Tada po truputį sudėti mažais gabaliukais supjaustytą sviestą ir nuolat maišyti iki iki vientisos, blizgios sviestinės masės. Įdėti riešutų pastą ir dar kartą gerai permaišyti.
Supjaustytus lakštus sluoksniuoti su sviestiniu kremu. Galima į vieną sluoksnį įdėti karamelizuotų lazdyno riešutų.
Prieš patiekiant, keletą valandų (geriausia per naktį) palaikyti vėsioje vietoje.
Skanaus!