Na ką, paradoksas, bet žiemą iš kiemo šiais metais varome pavasarį. Ir akivaizdu, kad to varymo nebus daug. Grūmoti kaip ir nebėra kam, tad imame ir puošiamės riestainių karoliais...
Riestainiai su aguonomis
Reikės:
- 450 g miltų;
- 200 ml šilto vandens;
- 3 šaukštų aguonų;
- 6 šaukštų cukraus;
- 10 g šviežių mielių/7 g sausų mielių;
- druskos;
- 2 šaukštų aliejaus;
- kiaušinio riestainiams aptepti.
Kaip gaminti
Mieles sumaišome su trupučiu šilto vandens ir trupučiu cukraus, paliekame, kad suputotų. Įmaišome aguonas, aliejų, likusį cukrų ir vandenį. Suberiame miltus, druską.
Tešlą minkome apie 15 minučių. Tuomet dedame ją į riebalais išteptą dubenį ir pridengiame.
Kildiname apie 1,5-2 valandas.
Tešlą padaliname į 30 lygių dalių. Iš kiekvieno jų formuojame volelį, kurio galus sujungiame į riestainį. Riestainius aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.