Septyni patys populiariausi blynų receptai – tokių norėsis ne tik per Užgavėnes

2019 m. kovo 5 d. 11:06
Lrytas.lt
Receptas
Šiandien švenčiamos Užgavėnės, žiemos išvarymo šventė, kuri simbolizuoja paskutinę sočią žiemos dieną, prasidedantį Gavėnios laikotarpį ir artėjantį pavasarį. 
Daugiau nuotraukų (8)
Lietuvoje Užgavėnių šventė neįsivaizduojama be Lašininio ir Kanapinio kovos ir gausybės blynų – saldžių, riebių, mėsinių, mielinių, lietinių, bulvinių ir begalės kitų.
Išrinkome jums septynis pačius populiariausius mūsų portale ir labiausiai skaitytojų pamėgtų blynų receptus – pasimėgaukite jais ne tik per Užgavėnes, bet ir kitomis dienomis. 
Kaip rodo skaitytojų simpatijos, daugelis pirmenybę atiduoda bulviniams blynams. 
Žemaičių blynai, kurie negali nepavykti („Oditėlės blogas“)
Šio recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.
Reikalingi produktai:
Bulvių masei:
  • 15 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 v. š. miltų;
  • 3 v. š. krakmolo;
  • 1 a. š. druskos;
Įdarui:
  • 300 g kalakutienos faršo;
  • 1 svogūno;
  • druskos, juodųjų pipirų.
Padažui:
  • 150 g grietinės;
  • 150 g pieno;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 1 a. š. miltų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • šviežių krapų.
Kaip gaminti
1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druską, gerai viską išminkykite.
2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės, ir tuomet sudėkite krapus.
Skanaus!
Sūrio blyneliai – receptas, iškart patekęs tarp favoritų („Gamink su Audrone“)
Gardžiais sūrio blyneliais tikrai pavyks palepinti šeimos narius. Jie puikiai tinka pusryčiams arba vakarienei.
Mano šeima blynelius mėgsta visokius, bet šis receptas yra vienas iš favoritų.
Sūrio blyneliai
Reikės:
  • 500 ml šilto pieno,
  • 200 g miltų,
  • 2 kiaušinių,
  • 150 g fermentinio tarkuoto sūrio,
  • 1 a. š. kepimo miltelių,
  • 2 v. š. aliejaus,
  • 2 a. š cukraus,
  • 1 a. š. druskos,
  • smulkintų krapų,
  • aliejaus blyneliams kepti.
Kaip gaminti
Recepte nurodytus produktus gerai išmaišyti ir keptuvėje su trupučiu aliejaus iškepti blynelius.
Iš recepte nurodytų produktų kiekio išėjo 10 didelių sūrio blynelių (keptuvė 28 cm skersmens).
Vokiški bulviniai blynai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs („Samčio užrašai“)
Pasirodo, bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai ar slavai, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs.
Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 min. Iš nurodyto produktų kiekio užteko 6 porcijoms.
Reikalingi produktai:
  • 2 kiaušiniai,
  • 2 šaukštai miltų,
  • 1/4 šaukštelio kepimo miltelių,
  • 1/2 šaukštelio druskos,
  • 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
  • 6 didelės bulvės,
  • 1/2 svogūno,
  • 50 g fermentinio sūrio,
  • aliejaus blynams kepti.
Kaip gaminti
Dideliame dubenyje išplakite kartu kiaušinius, kepimo miltelius, miltus, druską ir pipirus.
Bulves sutarkuokite smulkia tarka, šiek tiek nuspauskite. Dėkite sutarkuotą svogūną ir tarkuotą fermentinį sūrį.
Į bulvių masę supilkite kiaušinių ir miltų masę, gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu formuokite blynus.
Kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai iškepa.
Tiekite su pasirinktu padažu.
Virtų bulvių ir varškės blyneliai su grybais – net seilė tįsta pažiūrėjus („Andželikos virtuvėlė“)
Paprasti, nešventiniai pietūs, bet tikrai labai skanūs.
Reikalingi produktai (8 vnt.)
Blyneliams:
  • 200 g neriebios varškės;
  • 500 g virtų bulvių;
  • 160-190 g miltų (jų kiekis priklauso nuo varškės ir kiaušinio dydžio – miltų reikia tiek, kad tešla neliptų prie rankų);
  • 1 kiaušinis;
  • druska;
  • aliejaus kepimui;
  • miltų pabarstymui.
Padažui:
  • 200-250 g pievagrybių (žinoma, gaminkite iš tokių grybų, kokius mėgstate);
  • 1 svogūnas;
  • 50-60 g rūkyto kumpio;
  • 200-250 g neriebios grietinės;
  • smulkintų krapų;
  • druskos, pipirų.
Gaminimo eiga
Bulves sutarkuokite stamba trintuve, dėkite varškę, įkulkite kiaušinį, berkite druskos ir persijotus miltus – užminkykite tešlą (kaip žemaičių blynams), padalinkite į 8 dalis.
Padarykite paplotėlius, apvoliokite miltuose ir kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių.
Padažui kumpį supjaustykite smulkiai, apkepkite, sudėkite pjaustytą svogūną, kelias minutes pakepkite, sudėkite pjaustytus pievagrybius, grietinę, druską, pipirus – viską patroškinkite apie 6-8 min.
Nuimkite nuo viryklės ir įmaišykite smulkintus krapus.
Patiekite blynelius su padažu ar grietine.
Skanaus!
Bananiniai blynai: nei druskos, nei cukraus, o skonio – į valias („Kūmutės virtuvė“)
Blynai nėra mano maistas, bet paragauti teko. Ir labai patiko tai, kad juose nebuvo jokių prieskonių – druskos ar cukraus, bet skonio užteko į valias. Ypač su kaimiška grietine ir šiųmečiu šermukšnių pagardu.
Bananiniai blynai
2 keptuvėms blynų reikės:
  • 3 didesnių kiaušinių,
  • 2 didelių sunokusių bananų,
  • 1 šaukšto riebios grietinės,
  • 1 st. be kaupo kvietinių miltų,
  • lydyto sviesto kepti.
Kaip gaminti
Bananus pirmiausiai sutrinu šakute, sudedu į gilų indą, įmušu kiaušinius, sukrečiu grietinę ir elektriniu plaktuvu išplaku viską iki vientisos masės. 
Tuomet suberiu miltus ir įplaku juos į masę. Ji tampa tiršta, gerokai tirštesnė nei įprastų blynų tešla.
Keptuvėje įkaitinu šaukštą lydyto sviesto ir kepu nedidelius blynelius. Jie nesvyla, puikiai išlaiko formą ir džiugina akį.
Tiekiu, kaip ir visus blynus, su mėgstamais pagardais. Karštus. Šaltų skonis nesužavėjo.
Varškės blynai: iškart kepkite dvigubą porciją, kitaip neužteks („Baking secrets“)
Ką galiu pasakyti apie šiuos blynus? Jie puikūs. Purūs, tirpstantys burnoje, saldūs, bet ne per daug. Įtiks visiems. Šiuos blynus kepiau jau keliasdešimt kartų, sakyčiau, tai vieni skaniausių blynų.
Iš anksto patariu: svarbiausia – nepermaišykite tešlos. Baltymus įmaišykite palengva, lėtais sukamaisiais judesiais, kad blynai būtų purūs.
Tešla turi gautis tiršta, grietinės tirštumo. Varškę naudoju paprastą, ne pačią rupiausią ir sausiausią. Jei tešla būtų per daug tiršta, įpilkite šlakelį pieno.
Iš šio kiekio gaunasi apie 12 blynų. Siūlau iškart daryti dvigubą normą.
Nors blynai skanūs ir vieni, su skystu medumi taip pat visai neblogai!
Varškės blynai
Ingredientai:
  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g varškės;
  • 200 g grietinės;
  • 110 g miltų;
  • 3/4 šaukštelio kepimo miltelių;
  • Žiupsnelis druskos;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto.
Gaminimo eiga
Kiaušinio trynius išplakite su varške, grietine, cukrumi ir vanile.
Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite atskirame dubenyje.
Suberkite miltų mišinį, viską išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo. Palengva įmaišykite į tešlą.
Blynus kepkite ant nedidelio kiekio aliejaus ar sviesto.
Cukinijų ir sūrio blynai: valgyčiau nuo pusryčių iki vakarienės (Angelė Malinauskienė)
Nuostabieji cukinijų blyneliai tokie lengvi, neapsunkinantys skrandžio ir kartu gardūs, kad juos galėčiau valgyti nuo pusryčių iki vakarienės. Traškūs iš išorės, minkšti viduje, patiekti su grietine arba varškės ir krapų padažu. Mmm... net seilė tįsta apie juos pagalvojus. 
Gaminant cukinijų blynelius galima išbandyti įvairiausius priedus: į tešlą kartais įtarkuoju morką, beriu svogūnų laiškų, česnakų, sezamų sėklų. Blyneliai kas kartą gaunasi vis kitokie! Išbandykite įvairius variantus – jie negali nepavykti.
Reikės:
  • 350 g tarkuotų cukinijų;
  • 120 g miltų;
  • 40 g tarkuoto parmezano ar bet kokio fermentinio sūrio;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos;
  • aliejaus kepimui.
Jeigu norite, į tešlą galite įberti sezamų sėklų arba krapų.
Stambia trintuve sutarkuotas cukinijas nuspauskite, kad nuvarvėtų sultys ir dėkite į didelį indą. Jeigu jos jaunos, tarkuokite su visa žievele. Sumaišykite su miltais ir sūriu. Dėkite lengvai išplaktą kiaušinį, druskos ir išmaišykite – tešla turi būti vidutinio tirštumo, krentanti nuo šaukšto. 
Stovėdamos cukinijos paleidžia sultis, todėl ilgainiui tešla tampa skystesnė. Jeigu ji atrodo per kieta, kartais įpilu šlakelį kefyro.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kiekvieną pusę – maždaug po tris minutes. Iškepusius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. 
Patiekite su grietine arba varškės, jogurto padažu.
Blynaiblyneliaivarškės blyneliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.