Daugelis mėgsta netikrą zuikį ir dėl to, kad jis skanus tiek karštas, tiek atvėsęs. Tad jeigu jo liks po pietų ar vakarienės, turėsite gardų šaltą užkandį.
Bet kad maltos mėsos kepsnys būtų tikrai geras, pirmiausia jis turi būti sultingas.
Dėl sultingumo šeimininkės į maltą mėsą deda įvairių tarkuotų daržovių – svogūnų, morkų, net bulvių, o dėl minkštumo – piene išmirkytų džiūvėsėlių ar batono.
Mūsų skaitytoja Renata pasidalijo jos atrastu netikro zuikio receptu, kuriame vietoje džiūvėsėlių ar batono naudojami visų sveikuolių pamėgti avižiniai dribsniai. Jie sulaiko kepsnyje sultis, todėl iškeptas zuikis būna drėgnas ir sultingas.
Drėgmės ir skonio kepsniui suteikia ir pomidorų sultys. Jas galima pakeisti kiek praskiestu pomidorų padažu.
„Nuo šiol netikrą zuikį kepsiu tiktai taip“, – patikino Renata.
Netikras zuikis
Reikės:
- 1 kg maltos jautienos, kiaulienos ar kalakutienos,
- 10-12 v. š. avižinių dribsnių,
- 2/3 puodelio pomidorų sulčių,
- 1-2 vos vos suplaktų kiaušinių baltymų,
- 1 svogūno,
- 1 morkos,
- aliejaus,
- druskos,
- pipirų.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Svogūną sukapokite, morką sutarkuokite ir trumpai apkepkite aliejuje. Sumaišykite visus ingredientus, dėkite į pailgą kepimo formą ar suformuokite netikrą zuikį rankomis.
Kepkite valandą. Ar iškepė, patikrinkite peiliu: jį įsmeigus turi bėgti ne rausvos, o skaidrios sultys.
Valgykite karštą ar atvėsusį.