Salotos su kepta vištiena ir žaliąja citrina
Reikalingi produktai
Marinatui:
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 žaliosios citrinos,
- 2 v. š. smulkintų petražolių arba kalendrų,
- 2 česnako skiltelių,
- 1/2 a. š. medaus,
- 1/3 a. š. maltų aitriųjų paprikų,
- 1/2 a. š. druskos,
- 1/2 a. š. maltų kuminų.
Salotoms:
- 500 g viščiukų broilerių šlaunelių mėsos,
- 200 g mažų geltonų ir raudonų paprikų,
- pusės svogūno,
- romaninių salotų,
- 1 didelio avokado,
- sezamų sėklų.
Kaip gaminti
Sumaišykite visus marinatui skirtus produktus, įspauskite žaliosios citrinos sultis. Dalį marinato dėkite į šaldytuvą – jis bus reikalingas padažui. Likusiu marinatu aptepkite vištieną ir marinuokite porą valandų.
Keptuvėje įkaitinkite šaukštelį aliejaus ir apkepkite vištieną iš abiejų pusių, kol visiškai iškeps. Jeigu turite galimybę, vištieną kepkite grilyje.
Iškepusią palikite atvėsti, supjaustykite juostelėmis.
Išvalykite keptuvę, įkaitinkite šiek šiek aliejaus. Juostelėmis supjaustytas paprikas su svogūnu kepkite, kol suminkštės, bet dar nebus nepraradusios traškumo. Įberkite šiek tiek druskos.
Paruoškite salotas: į lėkštę sudėkite nuplautų romaninių salotų lapus, keptą vištieną, keptas paprikas su svogūnais, pjaustytą avokadą.
Vištieną apšlakstykite marinatu, avokadą apiberkite sezamų sėklomis, papuoškite petražolių lapeliais.
Vištienos ir paprikos likučius drąsiai dėkite į pietų dėžutę kitai dienai. Avokadą ir salotų lapus rekomenduoju suvalgyti tą pačią dieną.