Makaronai su lašiša grietinėlės padaže
Reikės:
- 300–350 g makaronų;
- 3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 1–2 česnako skiltelių;
- 2 svogūnų;
- 400 g šviežios lašišos filė;
- 150 ml grietinėlės;
- 3 valg. šaukštų šviežių petražolių;
- trupučio druskos ir juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Išvirkite makaronus pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas, nukoškite.
2. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir 3-4 minutes pakepinkite supjaustytus svogūnus, berkite susmulkintą česnaką, pakepkite dar minutę.
3. Sudėkite kubeliais supjaustytą lašišos filė, supilkite grietinėlę, sumažinkite temperatūrą ir švelniai maišydami pakaitinkite 5 minutes ar daugiau, kol lašiša išsitroškins.
4. Makaronus suverskite į lašišos padažą, įberkite šiek tiek druskos bei pipirų. Išmaišykite ir pabarstykite susmulkintų petražolių.
Parengta pagal BBC.