Kepti ryžiai su vištiena
Reikalingi produktai:
- vištiena (aš naudojau šlaunelių mėsą),
- didelė sauja žalių šparaginių pupelių,
- pusė stiklinės sojų pupelių (nebūtina, galima naudoti kitas mėgstamas pupeles),
- šlakelis žaliosios citrinos sulčių,
- 3 skiltelės česnako,
- 1 nedidelė raudonoji paprika,
- 8-10 vyšninių pomidoriukų,
- pusė saldžiosios bulvės (arba viena nedidelė),
- 2 cm imbiero gabaliukas,
- 1 nedidelis mėlynasis svogūnas,
- sauja kepintų žemės riešutų,
- poros stiklinių išvirtų 'basmati' ryžių (arba stiklinės nevirtų),
- druskos, pipirų, ryžių prieskonių,
- maždaug 2 šaukštų sojų padažo,
- maždaug 3 šaukštų saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo.
Kaip gaminti
Vištieną užmarinuojame ir išsikepame taip, kaip mėgstame. Aš marinavau indiškuose prieskoniuose kartu su graikišku jogurtu ir kepiau orkaitėje.
Išsiverdame ryžius, pagardiname sviestu bei ryžių prieskoniais - kadangi turėjau likusių ryžių, kuriuos viriau prieš dieną, juos puikiai sunaudojau.
Saldžiąją bulvę nulupame, supjaustome kubeliais ir pakepiname orkaitėje, kol gabaliukai suminkštės.
Smulkintą svogūną, česnaką, imbierą bei papriką pakepiname aliejuje, kurį mėgstate.
Į keptuvę keliauja pomidoriukai, o jiems apšilus – ir šparaginės pupelės.
Visoms daržovėms suminkštėjus sumaišome daržoves su ryžiais, pupelėmis, pagardiname druska, žaliosios citrinos sultimis, pipirais, sojų ir aitriosios paprikos padažais.
Patiekiame su vištiena, apibarstome riešutais.
Skanaus!