Ši sriuba, pasižyminti visa skonių palete, puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei.
Pagardinti galite tiek grietine, tiek jogurtu, o patiekti – su skrebučiais ar pašildyta tortilija.
Raudonųjų lęšių ir kokosų sriuba
Reikės:
- 1 svogūno,
- 4 skiltelių česnako,
- 2 cm gabalėlio imbiero šaknies,
- 2 v. š . alyvuogių aliejaus,
- 1 a. š. kario miltelių,
- 0,5 a. š. Kajeno paprikos,
- 400 ml kokosų pieno,
- 200 g raudonųjų lęšių,
- 30 g kokosų drožlių,
- 1 a. š. druskos,
- 1 l vandens arba sultinio,
- 420 ml konservuotų trintų pomidorų,
- kalendrų patiekti.
Kaip gaminti
Nulupkite svogūną ir sukapokite. Susmulkinkite nuluptas česnako skilteles, sukapokite ar sutrinkite nuvalytą imbiero šaknį.
Puode įkaitinkite 2 v. š. aliejaus. Suberkite svogūnus ir apkepkite 6-8 minutes, kol taps permatomi. Suberkite česnakus ir imbierą, viską kepkite dar apie 5 minutes.
Suberkite prieskonius – kario ir Kajeno paprikos miltelius, maišydami pakepkite minutę, kol prieskoniai ims lipti prie puodo dugno.
Supilkite kokosų pieną, išmaišykite, įmaišykite lęšius, kokosų drožles, druską ir vandenį arba sultinį. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite kartkartėmis pamaišydami 25-30 minučių, kol lęšiai išvirs ir sriuba sutirštės.
Galiausiai įmaišykite trintus pomidorus, pavirkite sriubą dar apie 5 minutes, įberkite druskos, jeigu trūksta.
Apibarstykite žalumynais, jeigu norite aštriau – smulkintomis aitriosiomis paprikomis ir patiekite su graikišku jogurtu ar grietine.