Profesionalus kulinaras Gian Luca ypatingą dėmesį skirs geram didkepsniui ir parekomenduos, kokią mėsą geriausia naudoti, kaip ją teisingai iškepti, ir koks garnyras labiausiai tiks prie jo. Jis iškeps sausai brandinintos jautienos antrekotą su grilyje keptomis daržovėmis.
Jautienos antrekotas su grilyje keptomis daržovėmis
Reikės:
2 gabaliukų sausai brandintos jautienos antrekoto,
1 cukinijos,
1 baklažano,
1 raudonosios paprikos,
200 g vyšninių pomidoriukų su šakelėmis,
kelių žiupsnelių druskos,
kelių žiupsnelių šviežiai maltų juodųjų pipirų,
ypač tyro alyvuogių aliejaus,
2-3 valg. š. baltojo balzaminio acto.
Kaip gaminti
Prieš kepimą mėsą palaikyti bent pusvalandį kambario temperatūroje ir gerai nusausinti.
Cukiniją ir baklažaną supjaustyti maždaug 0,5 cm storio apvaliomis riekelėmis. Iš paprikos išimti sėklas ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Gerai įkaitinti grilį arba grilio keptuvę. Ant įkaitusios keptuvės sudėti mėsos gabaliukus ir gerai apskrudinti iš abiejų pusių maždaug po 4 minutes. Tada perdėti mėsą ant kepimo skardos ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje iki 10 minučių. Jeigu turite orkaitę su termometru, matuojančiu mėsos vidinę temperatūrą, kepti 90°C temperatūroje iki mėsos vidinė temperatūra pasieks 57-60°C.
Tuo tarpu grilio keptuvėje apskrudinti visas pjaustytas daržoves ir pabaigoje – pomidoriukus kartu su šakelėmis. Iškepusias pjaustytas daržovės sudėti į dubenį. Kitame dubenėlyje gerai išmaišyti 5 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus kartu baltuoju balzaminiu actu, žiupsneliu druskos, pipirų ir persilado prieskonių. Gautu mišiniu užpilti keptas daržoves ir išmaišyti.
Iškepusią mėsą apibarstyti rupia druska ir šviežiai maltais juodaisias pipirais. Leisti porą minučių pailsėti ir supjaustyti 1 cm storio riekelėmis. Patiekti kartu su keptomis daržovėmis ir pomidoriukais ant šakelių.
Skanaus!