Kodėl šis skanėstas vadinamas geriausiu kokosų pyragu? Universalių miltų ir kokosų miltų mišinys paverčia šį receptą magišku, o sutirštintas pienas ir kokosų pienas – itin drėgnu, tad baimintis, kad iškepęs bus sausas, nėra prasmės.
Sutirštinto pieno ir kokosų pyragas
Jums reikės:
- 2 kiaušinių;
- 2/3 puodelio cukraus;
- 50 g tirpinto sviesto;
- 2/3 puodelio pieno;
- 2/3 puodelio kokosų pieno;
- 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių;
- 1/3 puodelio miltų;
- 1/3 puodelio kokosų miltų (arba kavamale sumalkite kokosų drožles);
- žiupsnelio druskos;
- pusės indelio sutirštinto pieno su cukrumi;
- 1 puodelio kokosų drožlių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Kepimo indą (20x20 cm) išklokite kepimo popieriumi.
2. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
3. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių putų.
4. Į trynius suberkite cukrų ir taip pat išplakite, kol masė šiek tiek pabals. Supilkite tirpdytą sviestą ir išmaišykite. Tada įpilkite 1/3 puodelio kokosų pieno ir tokį patį kiekį karvės pieno. Vėl išmaišykite.
5. Abiejų rūšių miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Tada į sausą mišinį sudėkite drėgnus ingredientus ir išmaišykite. Sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai palengva vėl išmaišykite.
6. Pyrago masę supilkite į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite 20-25 minutes.
7. Kol kepa pyragas, pasigaminkite užpilą. Sumaišykite likusį karvės ir kokosų pieną su kondensuotu pienu.
8. Išimkite pyragą iš orkaitės, subadykite šakute ir ant karšto pyrago supilkite pasiruoštą užpilą. Apibarstykite kokosų drožlėmis ir palikite 4-6 val., kad atvėstų.
Skanaus!
Parengta pagal diyncrafts.com.