Šiai vištienai nereikės jokių įmantrių produktų, o skonis vertas aukščiausių balų.
Vištiena su grybais grietinėlės ir sūrio padaže
Reikalingi produktai:
- 700 g vištienos blauzdelių arba kumpelių,
- 100 g pievagrybių,
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 200 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
- 100 ml vištienos sultinio,
- 1–2 skiltelių česnako,
- 1 a. š. čiobrelių,
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio,
- druskos,
- pipirų.
Kaip gaminti
Vištieną įtrinkite trintų česnakų, žolelių, alyvuogių aliejaus ir druskos mišiniu.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite vištieną, kol visiškai iškeps. Išimkite iš keptuvės.
Pievagrybius supjaustykite ir lengvai apkepkite, išimkite iš keptuvės.
Į gilesnę keptuvę ar puodą supilkite sultinį, grietinėlę, tarkuotą sūrį, pagardinkite druska ir pipirais.
Kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.
Sudėkite pievagrybius ir vištieną, pakaitinkite, kol užvirs.
Patiekti galite su makaronais, ryžiais, bulvėmis ar garuose virtomis daržovėmis (brokoliais, žiediniais kopūstais, šparaginėmis pupelėmis, morkomis ar jų mišiniu).