Vištiena sūrio padaže: produktai paprasti, o skonis vertas aukščiausių balų

2019 m. vasario 20 d. 16:11
Lrytas.lt
Receptas
Užtruksite tik gerą pusvalandį, ir puiki vakarienė garuos ant stalo. Vištiena su grybais grietinėlės ir sūrio padaže – patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdienai, tiek savaitgaliui. 
Daugiau nuotraukų (1)
Šiai vištienai nereikės jokių įmantrių produktų, o skonis vertas aukščiausių balų.
Vištiena su grybais grietinėlės ir sūrio padaže
Reikalingi produktai:
  • 700 g vištienos blauzdelių arba kumpelių,
  • 100 g pievagrybių,
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus,
  • 200 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
  • 100 ml vištienos sultinio,
  • 1–2 skiltelių česnako,
  • 1 a. š. čiobrelių, 
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio,
  • druskos,
  • pipirų.
Kaip gaminti 
Vištieną įtrinkite trintų česnakų, žolelių, alyvuogių aliejaus ir druskos mišiniu. 
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite vištieną, kol visiškai iškeps. Išimkite iš keptuvės. 
Pievagrybius supjaustykite ir lengvai apkepkite, išimkite iš keptuvės. 
Į gilesnę keptuvę ar puodą supilkite sultinį, grietinėlę, tarkuotą sūrį, pagardinkite druska ir pipirais. 
Kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės. 
Sudėkite pievagrybius ir vištieną, pakaitinkite, kol užvirs. 
Patiekti galite su makaronais, ryžiais, bulvėmis ar garuose virtomis daržovėmis (brokoliais, žiediniais kopūstais, šparaginėmis pupelėmis, morkomis ar jų mišiniu).
vištienablauzdelės^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.