Dalinamės salotų receptais, kurie ne tik padės aprūpinti organizmą įvairiomis naudingomis medžiagomis, bet ir padės atsikratyti nereikalingų kilogramų. O kartu nustebins puikiu skoniu.
Visi žinome, kad laikantis dietos sunkiausia kovoti su alkio jausmu – taip ir traukia užkrimsti ko nors saldaus, riebaus – žodžiu, kaloringo.
Padėti įveikti alkį padės džiovintos slyvos. Jos mažiau kaloringos, negu saldumynai, tačiau yra daug maistingesnės.
Be to, slyvos laikomos natūraliu antidepresantu, tad jos padės lengviau ištverti dienas, kai neleidžiame sau pasilepinti kuo nors saldaus.
Prieš pradedant gaminti salotas – vienas bendras patarimas: slyvas būna nuplauti ir šiek tiek pamirkyti. Užmerkti jas galite ne tik vandenyje, bet ir nesaldintoje arbatoje – tai joms suteiks daugiau skonio atspalvių.
Burokėlių mišrainė su džiovintomis slyvomis, riešutais, česnakais
Reikės:
- 150 g džiovintų slyvų,
- 5 virtų burokėlių,
- 100 g graikinių riešutų,
- 3–5 skiltelių česnako,
- 2 v. š. augalinio aliejaus,
- druskos.
Kaip gaminti
Burokėlius nuvalykite ir sutarkuokite stambia tarka.
Mirkytas džiovintas slyvas supjaustykite šiaudeliais, riešutus ir česnakus sukapokite.
Berkite druskos, pilkite aliejaus ir išmaišykite. Palikite salotas valandą pastovėti šaldytuve.
Nebijantys riebalų mišrainę gali pagardinti 3 v. š. majonezo ir apibarstyti kietuoju tarkuotu sūriu.
Kopūstų salotos su džiovintomis slyvomis
Reikės:
- 150 g džiovintų slyvų,
- 100 g džiovintų abrikosų,
- 250 g mėlynojo arba baltagūžio kopūsto,
- 1 morkos,
- 1 nedidelio obuolio,
- 2 v. š. augalinio aliejaus,
- 1 v. š. citrinų sulčių, druskos, cukraus, pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti
Užpilkite slyvas ir abrikosus karštu vandeniu, palaikykite keletą minučių.
Kopūstą supjaustykite šiaudeliais, morką sutarkuokite arba taip pat supjaustykite šiaudeliais. Nedideliais gabalėliais supjaustykite obuolį.
Susmulkinkite džiovintus vaisius.
Paruoškite užpilą iš aliejaus, citrinų sulčių, druskos, cukraus ir pipirų, apliekite salotas ir išmaišykite.
Morkų salotos su džiovintomis slyvomis ir apelsinu
Reikės:
- 60 g džiovintų slyvų,
- 2 morkų,
- 60 g graikinių riešutų,
- 1 apelsino,
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka.
Išmirkytas slyvas supjaustykite kubeliais. Riešutus sukapokite, šiek tiek paskrudinkite sausoje keptuvėje.
Apelsiną nulupkite, suskirstykite skiltelėmis, pašalinkite kaulelius ir supjaustykite.
Viską sumaišykite, apipilkite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, jeigu norisi.