Pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu: lengva, greita ir gardu

2019 m. vasario 19 d. 11:06
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Esu priklausoma nuo sriubų. Ir be sriubos negaliu nė dienos. Šį rytą pamačiau šaldytuve vargstančius pievagrybius, juos pirkau planuodama kažką pagaminti, bet planai kartais keičiasi.
Daugiau nuotraukų (1)
Tad pievagrybiai pateko į mano sriubą. 
Pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 6 porcijas, užtruksite apie 40 min.
Reikalingi produktai:
  • 200 g pievagrybių;
  • 4 bulvės;
  • 3 morkos;
  • 1 svogūnas;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 2 l vandens;
  • druskos pagal skonį;
  • žiupsnis juodųjų pipirų;
  • šlakelis aliejaus;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 2 v. š. lydyto sūrelio.
Kaip gaminti
Daržoves nulupame, pievagrybius nuplauname. Morkas supjaustome griežinėliais, svogūną ir česnaką pasmulkiname. Pievagrybius perpjauname per pusę ir supjaustome riekelėmis. Bulves supjaustome kubeliais. 
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir supilame aliejų. Sudedame smulkintas morkas, svogūną ir česnaką. Pakaitiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Suberiame pievagrybius. Pakepiname apie 5 min. 
Į puodą suberiame bulves, užpilame vandeniu, sudedame pakepintas daržoves su pievagrybiais.
Užkaičiame virti. Verdame apie 20 min, pagardiname druska, pipirais, įmaišome sūrelį. Pakaitiname sriubą dar kartą iki virimo. Skanaujame.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“
pievagrybiaisriuba^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.