Tad pievagrybiai pateko į mano sriubą.
Pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 6 porcijas, užtruksite apie 40 min.
Reikalingi produktai:
- 200 g pievagrybių;
- 4 bulvės;
- 3 morkos;
- 1 svogūnas;
- 1 česnako skiltelė;
- 2 l vandens;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- šlakelis aliejaus;
- 1 v. š. sviesto;
- 2 v. š. lydyto sūrelio.
Kaip gaminti
Daržoves nulupame, pievagrybius nuplauname. Morkas supjaustome griežinėliais, svogūną ir česnaką pasmulkiname. Pievagrybius perpjauname per pusę ir supjaustome riekelėmis. Bulves supjaustome kubeliais.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir supilame aliejų. Sudedame smulkintas morkas, svogūną ir česnaką. Pakaitiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Suberiame pievagrybius. Pakepiname apie 5 min.
Į puodą suberiame bulves, užpilame vandeniu, sudedame pakepintas daržoves su pievagrybiais.
Užkaičiame virti. Verdame apie 20 min, pagardiname druska, pipirais, įmaišome sūrelį. Pakaitiname sriubą dar kartą iki virimo. Skanaujame.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“