6-7 blynams reikės:
- 1/2 puodelio augalinio pieno,
- 1 šaukštelio obuolių acto,
- 1/3 puodelio migdolų miltų,
- 1/4 puodelio ryžių miltų,
- 2 š. baltymų miltelių (nebūtina),
- 1 š. kakavos,
- 1/2 a. š. kepimo miltelių,
- žiupsnio druskos,
- 1 gerai prinokusio banano,
- kokosų aliejaus.
Kaip gaminti
1. Augalinį pieną sumaišome su actu ir paliekame pastovėti.
2. Dubenyje sumaišome sausus produktus.
3. Kitame dubenyje šakute sutriname pusę banano, kitą pusę supjaustome mažais gabalėliais ir atidedame į šalį.
4. Sutrintą bananą sumaišome su augaliniu pienu, tada įmaišome sausus produktus. Gerai išmaišius tešlą, į ją įmaišome banano gabaliukus.
5. Įkaitiname keptuvę, patepame ją truputėliu kokosų aliejaus ir dedame 1-2 šaukštus tešlos. Kepame kelias minutes, kol paviršiuje pasirodo burbuliukai, tada atsargiai apverčiame ir kepame dar kelias minutes.
6. Patiekiant apliejame riešutų sviestu, datulių sirupu ir apibarstome migdolais.
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.