Ir jeigu jums atrodo, kad tai labai sudėtinga, – tikrai klystate, nes sudėtingiausia šiame gaminimo procese yra susipirkti visus ingredientus bei nepamiršt kartkartėmis ištraukti skardos.
Panaudoti šiuos dribsnius galima labai įvairiai: valgyti su jogurtu, pienu, bananais, košėmis, o mano nuostabioji draugė jais apibarsto ir ledus! Genialu!
Siūlau pabandyti ir startuoti gaminant iš pusės normos, o aš jau iš karto ruošiu dvi skardas, kad užtektų ilgam.
Skrudinti dribsniai su grikiais
Reikalingi produktai:
- 300 g avižinių dribsnių,
- 200 g žalių grikių (neskrudintų),
- 300 g įvairių riešutų (graikinių, lazdyno, migdolų, anakardžio...),
- 180 g džiovintų vaisių (abrikosų, spanguolių, razinų, obuolių, ananasų ar pan. ),
- 50-60 g džiovintų kokosų,
- 160 g įvairių sėklų (saulėgrąžų, moliūgų, sezamo sėklų, linų sėmenų...),
- 2 a. šaukštelių cinamono,
- 9-10 v. šaukštų skysto medaus,
- 9-10 v. šaukštų mėgstamo aliejaus (aš naudojau alyvuogių).
Kaip gaminti
1. Dideliame dubenyje sumaišau visus riešutus, sėklas, žalius grikius, avižinius dribsnius, cinamoną.
2. Supilu aliejų ir medų, viską gerai išmaišau, kad visi ingredientai pasidengtų šia mase. Aš nepasididžiuoju ir maišau rankomis.
3. Kepimo formą iškloju kepimo popieriumi, suberiu ką tik išmaišytą būsimą granolą, išlyginu ir šaunu į maždaug 160°C įkaitintą orkaitę.
4. Granolą reikia pamaišyti 3-4 kartus maždaug kas 8-9 minutes, kai viršus šiek tiek apskrus, kad iškeptų tolygiai - iš viso reikės kepti maždaug 35 minutės priklausomai nuo kiekvieno orkaitės charakterio.
5. Kai išmaišau paskutinį kartą, suberiu kokosų drožles.
Granolą atvėsiname ir tik po to sumaišome su pjaustytais džiovintais vaisiais!
Kartais įmaišau ir šokolado gabaliukų.