Gaminau kuo sveikiau, stengiausi nedaryti saldaus, tačiau smaližės galės padauginti cukraus ar saldiklio kiekį pagal savo skonį.
Mano pyrago variantas puikiai tiks juodojo šokolado mylėtojams!
Varškės ir šokolado pyragas
Reikalingi produktai:
- 400 g varškės;
- 1,5 puodelio migdolų pieno;
- 24 g želatinos;
- 2 šaukštai rudojo cukraus arba saldiklio (jei norit saldžiai – dėkit daugiau);
- 1 šaukštas vanilinio cukraus;
- šlakelis vanilės esencijos.
Papuošti:
- 1 juodojo šokolado plytelė;
- pora saujų mėlynių, aviečių, braškių ar kitų jūsų mėgstamų uogų.
Kaip gaminti
Varškę suberiame į trintuvą. Migdolų pieną šildome ant silpnos ugnies, jame ištirpiname želatiną. Pienui pravėsus jį supilame ant varškės, įberiame cukrų, vanilinį cukrų, vanilės esenciją ir triname, kol nebeliks varškės gumulėlių. Viską supilame į formą ir paliekam šaldytuve sustingti (aš laikiau per naktį).
Ištirpiname šokoladą ir juo aptepame pyragą. Kol šokoladas dar nesustingo, papuošiame uogomis ir paliekam pyragą tol, kol šokoladas sustings.
Štai ir viskas! Visiškai nesudėtingas, baltymingas pyragas arba didelis sūrelis. Man šiek tiek trūko cukraus, tačiau stengiuosi jo kuo mažiau vartoti, o ir šokoladas su uogomis labai gelbsti situaciją!
Skanaus!