Tad šis receptas iš jos krašto – duoklė mano mylimai dėstytojai.
Samosos su daržovėmis
Reikalingi produktai:
- 1 pakuotė filo tešlos,
- 3 virtos bulvės,
- 100 g žaliųjų žirnelių,
- 1 nedidelė aitrioji paprika,
- 1 raudonasis svogūnas,
- 2 šaukštai smulkintų kalendrų,
- 1 šaukštas smulkintų mėtų lapelių,
- 2 šaukštai citrinos sulčių,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį maltų pipirų.
Kaip gaminti
Virtas bulves sutriname, svogūną susmulkiname mažais kubeliais.
Visus įdarui skirtus produktus sumaišome, pagardiname druska bei pipirais.
Imame po vieną filo tešlos lakštą, tuo metu kitus uždengiame drėgnu rankšluosčiu, kad tešla neišdžiūtų. Lakštą išilgai supjaustome į 5 arba 6 juosteles.
Į kiekvienos juostelės viršutinį kampą dedame įdaro šaukštą ir tą kampą lenkiame link krašto. Tada lenkiame link kito krašto. Taip vyniojame, kol susivynios visa juosota. Šonus patepame aliejumi, kad priliptų.
Samosas dedame į skardą, išklotą sviestiniu popieriumi ir dedame kepti į orkaitę. Kepame 200 C temperatūroje apie 15-20 min., kol samosos gražiai paruduos.