Gurmaniškai vakarienei – antrekotai su omarų uodegėlėmis

2019 m. vasario 13 d. 17:48
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
Receptas
Švenčių proga – šventinė vakarienė: antrekotai su rūkytomis omarų uodegėlėmis. 
Daugiau nuotraukų (11)
Omarų uodegėles prakerpam iš viršaus, atsargiai atskiriam mėsą nuo kiauto, paliekame laikytis tik prie pat galo ir iškeliam ant kiauto viršaus. Ant omarų užberiame rūkytos paprikos. 
Pasiruošiame česnakinį sviestą, kuriuo rūkydami kelis kartus aptepsim uodegėles.
Jam reikės:
  • sviesto,
  • smulkiai pjaustyto česnako,
  • citrinos sulčių, 
  • druskos,
  • pipirų,
  • smulkintos kalendros.
Viską dedame į keptuvę ir kaitiname, kol ištirps sviestas.
Rūkome omarus kepsninėje 140°C temperatūroje, uždengus, apie 15-20 minučių iki vidinės 60°C. 
Antrekotus kepame vidutiniškai iškeptus: vieną pusę 1 min., apverčiame, kepame 1 min., vėl apverčiame minutei ir galiausiai dar minutę pakepame paskutinį kartą apvertę.
Kol ilsisi mėsa, grilyje apkepame daržoves.
omarasKepsnys^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.