Omarų uodegėles prakerpam iš viršaus, atsargiai atskiriam mėsą nuo kiauto, paliekame laikytis tik prie pat galo ir iškeliam ant kiauto viršaus. Ant omarų užberiame rūkytos paprikos.
Pasiruošiame česnakinį sviestą, kuriuo rūkydami kelis kartus aptepsim uodegėles.
Jam reikės:
- sviesto,
- smulkiai pjaustyto česnako,
- citrinos sulčių,
- druskos,
- pipirų,
- smulkintos kalendros.
Viską dedame į keptuvę ir kaitiname, kol ištirps sviestas.
Rūkome omarus kepsninėje 140°C temperatūroje, uždengus, apie 15-20 minučių iki vidinės 60°C.
Antrekotus kepame vidutiniškai iškeptus: vieną pusę 1 min., apverčiame, kepame 1 min., vėl apverčiame minutei ir galiausiai dar minutę pakepame paskutinį kartą apvertę.
Kol ilsisi mėsa, grilyje apkepame daržoves.