Dieviškai skanūs saldžiarūgščiai vištų sparneliai

2019 m. vasario 13 d. 11:33
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Išduosiu paslaptį. Šiuos sparnelius ruošiau keliems žmonėms, bet suvalgiau viena. Man tai dieviškai skanu. 
Daugiau nuotraukų (1)
Jie lipnūs ir saldžiarūgščiai, tobulai tinkantys mano skoniui.  
Lipnūs vištų sparneliai su medaus ir pomidorų padažu
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 2 porcijas, užtruksite apie 40 min.
Reikalingi produktai:
  • 500 g vištų sparnelių;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;
  • žiupsnis juodųjų pipirų;
  • kukurūzų krakmolo sparneliams apvolioti;
  • 1 a. š. sezamų sėklų sparneliams apibarstyti.
Padažui:
  • šlakelis aliejaus;
  • 2 v. š. medaus;
  • 3 v. š. pomidorų padažo;
  • 1 v. š. sojų padažo;
  • pusės citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Vištienos sparnelius pabarstome druska, pipirais,  paprikos milteliais, smulkintu česnaku. Apvoliojame juos kukurūzų krakmole. Dedame kepti į iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 25 min.
Keptuvėje pakaitiname šlakelį aliejaus. Sudedame medų, pomidorų padažą, pilame sojų padažą ir citrinos sultis. 
Padažą kaitiname ant silpnos ugnies, kol pradės tirštėti ir burbuliuoti.
Sudedame į keptuvę vištienos sparnelius. Permaišome, apliejame padažu ir pakaitiname porą min. Apibarstome sezamų sėklomis.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.